Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako ze mam zamiar zagościć na dłużej na waszym forum...a znalazłem dwa nie zaczęte modele i jeden do ukończenia.

Mam pytanie gdzie można kupić i jakiej dobrej firmy polecacie urządzonko do wyginania blaszek.

Być może jest to coś na Alegro Pl fajnie by było jak by ktoś podrzucił mi jakiegoś linka do aukcji , albo jakąś inna stronkę gdzie to można kupić.

Napisano

Wiesz, ja wyginam zestawem precyzyjnych szczypiec i szczypczyków Trochę umiejętności manualnych i będzie ok !

Napisano

Tez mi sie wydaje, ze na poczatek nie ma co sie szrpac na przyrzad do wyginania. Jak ktos gnie tych blach cala mase, to moze byc to pomocne. A do zagiecia kilku drobiazgow w zupelnosci wystarczy dobra metalowa linijka z w miare ostra krewedzia, precyzyjne szczpce i nozyk.

Napisano
na poczatek nie ma co sie szrpac na przyrzad do wyginania
A może mnie oświecicie ile taki dobry przyrząd kosztuje...i gdzie go w rozsądnej cenie zdobyć ?

Ja już taki jestem że jak coś zaczynam robić to raczej staram się zaopatrzyć w odpowiednie narzędzia i nie martwić się w czasie pracy.

Jak ktos gnie tych blach cala mase, to moze byc to pomocne

...takie coś mam na początek

tigerzp4.th.jpg

a nie mam zamiaru kończyć na jednym modelu.

Moje drugie hobby to mój samochód i jak tam dałem rady to pewnie tu też sobie poradzę

puchar003vy9.th.jpg

Napisano

ja proponuję zajrzećna stronę firmy Kalama Precision Machines - zabawka jest droga ale godna swojej ceny.

Napisano

Ja bym proponował którąś z tych (wysyłka gratis), ale to pod warunkiem, że będziesz giął tych blach na potęgę. W przeciwnym razie w zupełności wystarczą przyrządy o których wcześnie wspomnieli już koledzy.

Napisano

taaak.... to sązginareczki z prawdziwego zdarzenia, podobne do Kalamy. jako szczęśliwy użytkownik polecam serdecznie. miałem kiedyś polską i niestety nie nadawała się... po prostu nie miała wystarczająco ostrych krawędzi (!). pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

No.... dzięki wam i super niskiemu kursowi dolara Amerykańskiego zakupiłem moja pierwszą wyginarkę do blaszek FT.

Sklep internetowy LuckyModel.Com

Kalama Precision Machine

cena 61.59$ na polskie to coś koło 134zł.

(40zł taniej niż najtańszy ABER)

dodatkowo gratis dwie pincety TAMIYA CRAFT TOOLS jako dodatek do pierwszego zakupu.

Przesyłka na koszt firmy 5 dni roboczych dostawa do domu w eleganckim kartoniku.

hk010pi8.th.jpg

Następne zamówienie w tym sklepiku już jest realizowane...ceny rewelacyjne jak porównać z tymi w UK