Skocz do zawartości

Renault R-35 wrzesień 1939. SK model 1/35.

robertmodelarz

Rekomendowane odpowiedzi

Renault R-35 wrzesień 1939 wóz o numerze fabrycznym 51004 z 21 Batalionu Czołgów Lekkich. Model ukręcony z mydła. wyszło jak wyszło.  Ciekawe doświadczenie modelarskie z epoki vintage.  Niedoróbki widać dopiero w skali makro.  Trudny do wykonania trójkolorowy kamuflaż japoński.  Może następny francuz będzie lepszy......

IMG_20211203_190658.jpg

IMG_20211203_190713.jpg

IMG_20211203_190722.jpg

IMG_20211203_190734.jpg

IMG_20211203_190902.jpg

IMG_20211203_190917.jpg

IMG_20211203_190929.jpg

IMG_20211203_191028.jpg

IMG_20211203_191040.jpg

IMG_20211203_191158.jpg

IMG_20211203_191358.jpg

• Like 11

Siabada, siabada... i malowany pędzlem. Wintydż pełną gębą. Że też Ci się chciało... No ale biorąc pod uwagę materiał wyjściowy to jest całkiem ok. Lufę należałoby rozwiercić jak wspomniał kolega powyżej no i dość monotonnie wyszła rdza na tłumiku. Co mi się bardzo podoba to brudzenie układu jezdnego ale tu znowu duży kontrast z gąsienicami. Ale w sumie jedzie po bruku więc większość syfu mógł zrzucić. Za to przydałoby się trochę więcej efektów olejnych na górze bo tam to malowanie wyszło dość płasko. Tak mi się wydaje, że gdzieś po drodze straciłeś wenę żeby go wyprowadzić w bardziej efektownym stylu a wiem, że przecież potrafisz. Za to podłoże bardzo pierwszorzędne i swoją jakością znacznie góruje nad modelem.

• Like 1

O lufie całkiem zapomniałem.  Prawdę powiedziawszy nie pałam wielka miłością do francuskich czołgów z II wojny światowej. Mam jeszcze do roboty model Menga  Char 2 C prawdopodobnie zrobię go w jednolitym nudnym zielonym malowaniu. Jest jeszcze Tamiya  Char 1 Bis, też maznę go bez czarnych ramek. Chociaż to duże modele i łatwiej jest to uczynić.  Na razie z francuzami przerwa, czas na rasowego dużego niemieckiego kota.........(chociaż nie do końca), ale o tym już jutro.

Brawo za walkę z materią :super:. Kamuflaż wg mnie świetny. Troszkę nie pasuje mi tylko, no właśnie,  wash?. Chodzi mi o to, że jakby nie dotarty albo zbyt "oleisty" miejscami. No i spróbuj zatrzeć odcisk linii papilarnych na mocowaniu piewrszego koła jezdnego po prawej stronie ( pierwsze zdjęcie ). Ogólnie, świetna robota :super:.

• Like 1

1 minutę temu, _OldMan_ napisał:

Wstrzymaj się do 01.01.2022. 😜

Pomysł przedni. Biorę coś na na wstrzymanie z kotem i może zacznę naszego BRDM (jak naród, partia i żona pozwolą).