robertmodelarz Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Renault R-35 wrzesień 1939 wóz o numerze fabrycznym 51004 z 21 Batalionu Czołgów Lekkich. Model ukręcony z mydła. wyszło jak wyszło. Ciekawe doświadczenie modelarskie z epoki vintage. Niedoróbki widać dopiero w skali makro. Trudny do wykonania trójkolorowy kamuflaż japoński. Może następny francuz będzie lepszy...... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Mówisz z mydła ukręciłeś ? Dobrze to wyszło jak na mydło , i bruk jest , do kolekcji jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Model spoko następnym razem lufę rozwierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Siabada, siabada... i malowany pędzlem. Wintydż pełną gębą. Że też Ci się chciało... No ale biorąc pod uwagę materiał wyjściowy to jest całkiem ok. Lufę należałoby rozwiercić jak wspomniał kolega powyżej no i dość monotonnie wyszła rdza na tłumiku. Co mi się bardzo podoba to brudzenie układu jezdnego ale tu znowu duży kontrast z gąsienicami. Ale w sumie jedzie po bruku więc większość syfu mógł zrzucić. Za to przydałoby się trochę więcej efektów olejnych na górze bo tam to malowanie wyszło dość płasko. Tak mi się wydaje, że gdzieś po drodze straciłeś wenę żeby go wyprowadzić w bardziej efektownym stylu a wiem, że przecież potrafisz. Za to podłoże bardzo pierwszorzędne i swoją jakością znacznie góruje nad modelem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 O lufie całkiem zapomniałem. Prawdę powiedziawszy nie pałam wielka miłością do francuskich czołgów z II wojny światowej. Mam jeszcze do roboty model Menga Char 2 C prawdopodobnie zrobię go w jednolitym nudnym zielonym malowaniu. Jest jeszcze Tamiya Char 1 Bis, też maznę go bez czarnych ramek. Chociaż to duże modele i łatwiej jest to uczynić. Na razie z francuzami przerwa, czas na rasowego dużego niemieckiego kota.........(chociaż nie do końca), ale o tym już jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Ta podstawka to gotowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 8 minut temu, robertmodelarz napisał: czas na rasowego dużego niemieckiego kota.........(chociaż nie do końca) Wstrzymaj się do 01.01.2022. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Brawo za walkę z materią . Kamuflaż wg mnie świetny. Troszkę nie pasuje mi tylko, no właśnie, wash?. Chodzi mi o to, że jakby nie dotarty albo zbyt "oleisty" miejscami. No i spróbuj zatrzeć odcisk linii papilarnych na mocowaniu piewrszego koła jezdnego po prawej stronie ( pierwsze zdjęcie ). Ogólnie, świetna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 1 minutę temu, _OldMan_ napisał: Wstrzymaj się do 01.01.2022. Pomysł przedni. Biorę coś na na wstrzymanie z kotem i może zacznę naszego BRDM (jak naród, partia i żona pozwolą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi