Vieh_san Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Witam wszystkich w mojej galerii (pierwszej w cywilach, także miło mi poznać ) wozu gaśniczego AA-70 od A&A Models w skali 1:72. Jeżeli chodzi o informacje o prawdziwym pojeździe to nie ma za dużo o tym w internecie (może w rosyjsko języcznym by było, ale aż taki dobry w tym języku nie jestem żeby szukać czegoś (czytanie to maks xD) ). Podstawą do tego pojazdu specjalnego jest MAZ-543A, dodatkowo jest eksperymentalnym rozwinięciem AA-60. Z takich widocznych różnic to w AA-70 za kabiną jest dodatkowy zbiornik (podejrzewam, że na jakiś dodatkowy środek gaśniczy), a także na bokach przy głównym zbiorniku nie ma schodka. Galeria trochę z takiego kronikarskiego obowiązku, prowadziłem warsztat, więc i galerię wypadałoby zrobić. Krótko mówiąc, glut umęczon, sklejon i ukończon , nie jestem zdawolony, bo pokonał mnie brak własnych umiejętności obróbki materiału. Także są babole. Nie chcę żeby to brzmiało, że wina jest w tym modelu, ale no sklejalność i dopasowanie elementów trochę pozostawia do życzenia... Malowałem Gunze H i C. Zapraszam i wszystkim z okazji odejścia starego i nadejścia nowego roku chciałem złożyć najserdeczniejsze życzenia. Żeby ten nowy rok, obfitował w nowości modelarskie (nie jakieś odgrzewane kotlety), żeby modele były tańsze i nie zwiększała się kupka pudełek odłożonych na potem ;D A poza tymi modelarskimi życzeniami, to żeby wszyscy byli zdrowi i mieli dużo kasy (nie tylko na modele). Także uważajcie na siebie, bo palce są w modelarstwie bardzo ważne, żebym nie musiał wam ich zbierać (bo niestety tak mi się zdarza). Trzymajcie się tam wszyscy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) Głowa do góry, nie jest źle. Mi się podoba, ale to nie mój klimat. W takiej skali ciężko wszystko obrobić . Jak będziesz chciał zrobić typowego cywila ,pojazd czy motocykl to chętnie służę radą a i koledzy z tego działu też na pewno coś podpowiedzą, doradzą. I przy okazji Tobie i wszystkim Kolegom Happy New Year. Edytowane 31 Grudnia 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Kiedyś na pewno przyjdzie na to pora Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Też uważam, że jest ok, fajnie przybrudzony, ładne zdjęcia. Coś będziesz dalej robił w tym dziale? No i dobrego nowego roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Bardzo fajny, podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 W dniu 19.01.2022 o 15:28, zaruk napisał: Też uważam, że jest ok, fajnie przybrudzony, ładne zdjęcia. Coś będziesz dalej robił w tym dziale? No i dobrego nowego roku. Na razie nic na półce nic nie mam co by się nadawało na ten dział. Na pewno w przyszłości się to zmieni ;D Na tę chwilę robię jeszcze F-16 w naszych barwach dla kolegi (no bo co by innego ;D). Później myślę żeby zrobić śmigło jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Jak zrobisz to koniecznie się pochwal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 ładnie wyszedł - nie ma wstydu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi