Hello Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Czasem może się zdarzyć , że położona przez nas kalkomania nie spełnia oczekiwań albo została uszkodzona . Jak zdejmujecie z modelu zaschniętą kalkomanię ? Czy jest to w ogóle możliwe ? Jeszcze mi się takie coś nie zdarzyło ale dobrze jest wiedzieć za nim będzie za późno . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Można spróbować odmoczyć wacikiem albo patyczkiem do uszu. Zdaje się, że są też jakieś specyfiki do tego. Raz jak się chciałem pozbyć kalkomanii, to wystarczyła wykałaczka, bo jak na mistercrafta przystało kalka się rozpadała. Innym razem po prostu potraktowałem model papierem ściernym w miejscu kalki. Zadziałało zarówno przy kalkach techmodu jak i mistercrafta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Cześć! Ja polecam tzw. długopis z włóknem szklanym - pozwala on delikatnie zeszlifować kalkomanie warstwa po warstwie - przy odrobinie wprawy i szczęścia bez przebijania się przez leżącą poniżej farbę. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Taśma klejąca dwustronna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 14 godzin temu, Grzes napisał: Taśma klejąca dwustronna. A ta druga strona to niby do czego ma służyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Do tego samego. Taśma dwustronna ma po prostu mocniejszy klej od zwykłej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 1 godzinę temu, _OldMan_ napisał: A ta druga strona to niby do czego ma służyć ? No jak to... na jedną stronę naklejasz kalkomanie, drugą naklejasz na model. Zawsze możesz zdjąć kiedy chcesz. 1 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi