TAW Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Nareszcie coś ukończyłem Czołg podstawowy Chińskiej Armii Ludowo Wyzwoleńczej produkcji Hobby Bossa, zbudowany techniką PZPR z trójkolorowym kamuflażem malowanym na czarno białej bazie. Zrobiony na dużym luzie - stał się okazją żeby poćwiczyć parę rozwiązań których bałbym się próbować na modelach robionych na "mniejszym luzie". Zapraszam do oglądania, mam nadzieje, że dobrze przyjmiecie rzadkiego gościa z dalekiego kraju. Konstruktywna krytyka oczywiście także mile widziana. No to wjeżdża: Link do warsztatu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Co tu pisać, jak zwykle udanie, nawet pomimo tego kontrowersyjnego różu w wątku warsztatowym, ciekawie pobrudzony, może tylko z jeden kolor jeszcze na te rozrbryzgi bym dodał na bocznych błotnikach dla kontrastu , ale to też takie widzimisię bardziej ,kwestia gustu , ogólnie to podoba mi się jak na taki lajcik jak mówisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 Dzięki. Te rozbryzgi to można by powiedzieć wypadek przy pracy. Ukręciłem sobie miksturę do splaszy z dodatkiem engine oil żeby było na mokro. Ale przez ten składnik kropki zrobiły się z mocniejszą obwódką i potem wycofałem się z dalszych splaszy. Jednak zrobić weathering na mokro to jest sztuka. Tutaj się z tym przejechałem na kołach i gąsienicach bo mimo, że brudzone emaliami i pigmentami to wyglądają po prostu na lśniące. Zdjęcia potęgują ten efekt bo model mocno doświetlony i odbija białą powierzchnie na której stoi. Nauka na przyszłość wyciągnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Jest spoko. Troszkę średnice tych rozbryzgów za duże jak na mój gust. A z tyłu jak już pisałeś jakieś dziwne obwódki mają. Gdzieniegdzie dałbym więcej washa bo niektóre detale słabo się odcinają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Niby ok, ale na zdjęciach te kolorki wyglądają jakby go prysnęli pastelowymi fluorescencyjnymi szprejami. I chyba zbyt wyraźny preszejding. Jakoś tak komiksowo i mangowo wyszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 (edytowane) Kolorki fajne ale ja to bym go porządnie zmatowił - to by dało mu nowe życie. Czekam na następną galerię Edytowane 11 Stycznia 2022 przez MaciejW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 (edytowane) 24 minuty temu, mandrivecs napisał: Niby ok, ale na zdjęciach te kolorki wyglądają jakby go prysnęli pastelowymi fluorescencyjnymi szprejami. I chyba zbyt wyraźny preszejding. Jakoś tak komiksowo i mangowo wyszło. Masz rację - przy pełnej lampie to wygląda na mangę. Myślałem żeby go trochę pociemnić w programie graficznym ale w tej materii sam jestem ciemny. Ale z drugiej strony to Chińczycy mają te kolory całkiem "wesołe" co najbardziej widać przy niektórych pikselowych kamuflażach 18 minut temu, MaciejW napisał: Kolorki fajne ale ja to bym go porządnie zmatowił - to by dało mu nowe życie. Na koniec został zmatowiony po całości. Potem przedobrzyłem z mokrością kół i gąsienic i tam by się ten mat jeszcze przydał. Jak będę wykańczał na matowo kolejny model to pewnie dostanie jeszcze coś na dół bo za bardzo odbija światło i nie widać brudzenia. Edytowane 11 Stycznia 2022 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi