Skocz do zawartości

Kompilacja 2021

cervantez

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem bardziej obserwatorem i udzielam się rzadko,  ale pare modeli skleiłem w 2021 i stąd wątek zbiorczy.

Modele w kolejności chronologicznej.

Ostatnia na fotkach Scuderia to  już 2022.

Hasegawa Lamborghini Miura

miura_01.jpg

miura_02.jpg

miura_11.jpg

Tamiya Renault Alpine A110

alpine_02.jpg

alpine_06.jpg

alpine_11.jpg

Tamiya Porsche 934 RSR

jagermeister_bg_003.jpg

jagermeister_bg_008.jpg

jagermeister_bg_019.jpg

Hasegawa BMW 2002Ti

08i.jpg

10i.jpg

12i.jpg

Fujimi Mercedes SLS AMG GT3

004i.jpg

007i.jpg

024i.jpg

Edytowane przez cervantez
  • Like 4

Ucodziennienie, ubrudzenie wygląda tak naturalnie i pięknie, że zazdrość mnie zżera, że potrafisz tak naturalnie to zrobić. Chętnie bym się przyuczył :) Pozdrawiam!

• Like 1

Gratuluję bo modele się fajnie prezentują, widać ogrom pracy i mnóstwo poświęconych godzin. Drobna uwaga to nie poszpachlowany wlot-wylot powietrza w przednim zderzaku F430 Scuderia. Nie rozumiem jedynie koncepcji Kolegi przy modelu Lamborghini Miura , którą też robiłem w zeszłym roku a najbardziej podoba mi się Mercedes AMG GT i tu moje pytanie czy czarny na kaście do decal czy szablon. ?

7 godzin temu, cayman napisał:

Gratuluję bo modele się fajnie prezentują, widać ogrom pracy i mnóstwo poświęconych godzin. Drobna uwaga to nie poszpachlowany wlot-wylot powietrza w przednim zderzaku F430 Scuderia. Nie rozumiem jedynie koncepcji Kolegi przy modelu Lamborghini Miura , którą też robiłem w zeszłym roku a najbardziej podoba mi się Mercedes AMG GT i tu moje pytanie czy czarny na kaście do decal czy szablon. ?

dzięki :) szczerze mówiąc przy Scuderii nawet nie zwróciłem uwagi, że ten element płynnie przechodzi w budę stąd brak szpachli, no ale już po ptokach :)

Koncepcja Miury to wypadek z lakierem i próba ratowania sytuacji, bo rozumiem, że chodzi o czarne drzwi? - był to mój pierwszy model cywila i nawet nie wiedziałem, że zmywanie budy jak coś pójdzie nie tak to coś powszechnego (i w ogóle możliwego :) w tej gałęzi modelarstwa :)

Czarny na Mercedesie to żmudne maskowanie  według koncepcji własnej :)

20211014_181754.jpg