Bartini Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Kolorek mi się podoba,a czy malowałeś sprayem czy może aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Fajnie że się podoba Malowałem sprayem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Strasznie nierówna powierzchnia , uzywałes podkładu ? Chyba polałeś zadużo tej farby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Używałem podkładu i wyszedł gładziutki jak pupa niemowlęcia a dopiero kolor tak się zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 A ja tez sprayem maluje na razie tylko elementy Mana.Ale ja bede malował kabine spojlerty itd. to musze kupic biały podkład.Zobaczymy jak mi wyjdzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Szefie jak na moje oko to przyczyna tego spękanego lakierku to jest tak jak ja kiedyś robiłem. Jak weźmiesz już podkład położysz to musisz elegancko ta powierzchnię odtłuścić bo w przeciwnym razie lakier będzie się "ślizgał" a nie wiązał. i nie maluj na raz tylko pare cieńszych warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Krzychu126 a podkład i farba to były tego samego rodzaju?. Możliwe nawet bardzo, że weszły Ci w reakcję i się zważyły. Podkład jak i farbę najlepiej dobierać tą samą firmą i rodzajem np. akryl z akrylem itp itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 31 Lipca 2008 Autor Share Napisano 31 Lipca 2008 Witajcie po przerwie!! Pomyślałem że fajnie by było skrócić piasty tylne z tym że nie wiem jak się do tego zabrać (że trzeba uciąć to wiem i potrafię) może jakiś poradnik z obrazkami by się znalazł? Z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 Witam , http://www.lkw-urbanski.com/proste_przerobki1.html W tym linku wyżej wszystko masz. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 Witajcie po przerwie!! Trochę się w modelu zmieniło no ale co tam będę się rozpisywał... Tu mamy pomalowaną kabinkę z szybką wsadzoną na sucho. W jednym miejscu odprysnęła farba po upadku ale to naprawię. Daszek nad szybą również na sucho, dodam jeszcze trzy pomarańczowe obrysówki na środku. Przedni zderzak już gotowy, brakuje jedynie kalek. Tylne nadkola ze światłami pomalowanymi wg mojego pomysłu i widzimisie:) Na ramie zawitały również schodki i koła z dekielkami na przedniej osi... ...jest również beleczka z przewodami (mocowanie i zakończenia mojego pomysłu i wykonania... no dalej czepiajcie się... ) Na przednich nadkolach są już obrysówki, podobnie jak na bocznych osłonach. Cały czas pracuję "we wnętrzu" i przy dodatkach które się tam znajdą (pewnie nie będą oszałamiające na ale...) Całe wnętrze będzie białe, oczywiście matowe... To by było na tyle, jak coś się zmieni to dam znać i może postaram się o lepsze zdjęcia ale co nie co na tych widać... Pozdrawiam!! Niech moc(z) będzie z wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Jak narazie Na grilu to folia chromowana, czy jest pomalowany Ps. Mogłeś zeszlifowawać łączenia na zbiornikach powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 Na grillu jest folia (była w zestawie) i na osłonie przeciwsłonecznej również. Poskładałem z resztek na tą osłonke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Tak jak Andrzej mówi ... szlifowanie zbiorników wszelakich by sie przydało , przynajmniej samo szlifowanie bez szpachli ... A tak to jestem pozytywnie zaskoczony kastą , szczególnie zderzak robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 "...jest również beleczka z przewodami (mocowanie i zakończenia mojego pomysłu i wykonania... " A można wiedzieć z czego są zrobione te wtyczki Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 Dzięki Kruger!!! Mi też ten zderzak się podoba Wtyczki są zrobione z elementów wyprasek, tych końcówek które "trzymają" części i do których je odcinasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potek Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 hehe gratuluje pomysłu Scania prezentuje się super i ten zderzak czekam na kolejny upadzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Zderzak wyszedł fachowo, kabinka zresztą też jedyne co mógłbyś poprawić oprócz zbiorników powietrza to te schodki - mam wrażenie że "oczka" pozatykały sie farbą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Dzisiaj też się troszkę pobawiłem i skleiłem "dół" ciężarówki, brakuje jedynie stopni z przodu na nadkolach. FOTECZKI!!! Ogół: Endżin xD Grill (górny): Osłona przeciwsłoneczna: Fotele: Przymiarka orurowania: Na razie to tyle zdjęć, jak pisałem wcześniej muszę pomalować i wkleić stopnie oraz nakleić kalkomanie. Pozdrawiam!!! Ps: Mam nadzieję że się podoba, a jeśli nie to trudno... mi tam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Trzy rzeczy: - literki SCANIA na górnym grillu nie są równo przyklejone - fotele - pomaluj je jeszcze raz bo spod farby przebija ciemny kolor plastiku - orurowanie - kwestia gustu (mnie osobiście tam nie pasuje) Reszta cacy ważne, że model Ci się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Ogólnie dobrze wygląda, ale : Osłona przeciwsłoneczna fajnie by wyglądała, gdyby nie było to docinane tylko wycięty porządny kawałek z foli chromowanej, a nie bawienie się w docinanie psuje to efekt, a w dodatku nie wszędzie równo jest . Na fotelach jak dla mnie powinna pójść jeszcze jedna warstwa lakieru czy farbki bo prześwituje.Ok orurowanie kwestia gustu, ale czy to już jest skończone ? Bo są jakieś dziurki w tym orurowaniu ja bym to po szpachlował . Reszta mi się podoba. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Chyba skopiuje ten pomysł na takie samo orurowanie do R500, mi się tam podoba Model bardzo ładny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 No chociaż jednemu się to podoba!!! Jakoś odnoszę wrażenie że inni nie lubią ciekawych "udziwnień"... Na wszelki wypadek zrobiłem zrurowanie zastępcze składające się z dwóch elementów na narożnikach zderzaka, zdjątka później dodam. Pozdrawiam!!! Ps: Coś małe zainteresowanie... bo się pogniewamy i odpuszczę sobie relację Ps2: Taki sobie słaby "dżołk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Mi się bardzo podoba ta folia na grillu super i na osłonie przeciwsłonecznej.No i kolor bardzo fajny.I wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Krzychu,zkąd masz tą folie co masz na grillu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 No, to orurowanie może, być, jakoś takie słabe, ale to będzie soc a/la delikatny tuning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi