Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niekoniecznie, możesz zrobić i tak, i tak. Całe czarne z żółtymi końcówkami albo tą drugą opcję. Na zdjęciach od Gonza są obie możliwości wink4.

Napisano

Jeszcze mam pytanie i przepraszam że tak marudzę.  Wnętrze okien  za kabiną,  to kolor kokpitu, czy oliwkowy jak na całym samolocie  ?

Napisano

Kadłub do poprawy po pierwszym szpachlowaniu. W międzyczasie zacząłem malować pozostałee elementy. Śmigło też już przemalowałem.

IMG_20220315_122815 (1).jpg

IMG_20220315_122531.jpg

IMG_20220315_122507.jpg

IMG_20220315_122628.jpg

IMG_20220315_122648.jpg

• Like 2
Napisano

Wygląda jak P-40B :D . Skrzydła, czy stateczniki do poprawki to pikuś. Dokładane elementy nad silnikiem wyglądają jakby trochę za głęboko siadły, tu może być zabawa.

• Like 1
Napisano (edytowane)

Powoli wracam do życia po jelitówce , więc mała altualizacja.  Szpachla wyszlifowana  i tylnia część owiewki pomalowana przed doklejeniem szkiełek. Mam pytanie , co to za otwór jest  na prawym skrzydle (ostatnia fotka) ?

IMG_20220321_114606.jpg

IMG_20220321_114627.jpg

Bez tytułu.png

Edytowane przez kowal76
  • Like 1
Napisano
22 minuty temu, kowal76 napisał:

co to za otwór jest  na prawym skrzydle (ostatnia fotka)

Wlot powietrza do kabiny. W P-36 i kolejnych P-40 też były. Fajnie wygląda, czas na malowanki :super:.

• Thanks 1
Napisano
13 minut temu, barszczo napisał:

Wlot powietrza do kabiny. W P-36 i kolejnych P-40 też były. Fajnie wygląda, czas na malowanki :super:.

Dzięki, a ja zaszpachlowałem z rozpędu :)

• Haha 1
Napisano
5 godzin temu, kowal76 napisał:

Dokleiłem szkiełka i celownik z zestawu Mastera.

Przyjmuję zakłady kiedy ten celownik uwalisz 😉

• Haha 2
Napisano
2 minuty temu, barszczo napisał:

Jeśli to odcień H78 na owiewce to wygląda bardzo dobrze. A w sreberku też mu do twarzy, celownik jeszcze jest :D .

To H 52 jest na owiewce.

Napisano

Wyszło naprawdę super; teraz tylko powolne budowanie koloru cienkimi, półprzezroczystymi warstwami. I lepiej o jedną warstwę za mało, niż za dużo 😀.

• Thanks 1
Napisano
5 godzin temu, Tomek1124 napisał:

Wyszło naprawdę super; teraz tylko powolne budowanie koloru cienkimi, półprzezroczystymi warstwami. I lepiej o jedną warstwę za mało, niż za dużo 😀.

Dzięki, postaram się zrobić tak jak piszesz.