kowal76 Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 Czyli do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Niekoniecznie, możesz zrobić i tak, i tak. Całe czarne z żółtymi końcówkami albo tą drugą opcję. Na zdjęciach od Gonza są obie możliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 Ta Twoja opcja bardziej mi się podoba ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 Jeszcze mam pytanie i przepraszam że tak marudzę. Wnętrze okien za kabiną, to kolor kokpitu, czy oliwkowy jak na całym samolocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Ja bym robił kolor kamuflażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 Kadłub do poprawy po pierwszym szpachlowaniu. W międzyczasie zacząłem malować pozostałee elementy. Śmigło też już przemalowałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 O ładnie, śmigiełko świetne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 Poskładałem model w całość. Jest kilka miejsc do zaszpachlowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Wygląda jak P-40B . Skrzydła, czy stateczniki do poprawki to pikuś. Dokładane elementy nad silnikiem wyglądają jakby trochę za głęboko siadły, tu może być zabawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Marca 2022 Autor Share Napisano 21 Marca 2022 (edytowane) Powoli wracam do życia po jelitówce , więc mała altualizacja. Szpachla wyszlifowana i tylnia część owiewki pomalowana przed doklejeniem szkiełek. Mam pytanie , co to za otwór jest na prawym skrzydle (ostatnia fotka) ? Edytowane 21 Marca 2022 przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 22 minuty temu, kowal76 napisał: co to za otwór jest na prawym skrzydle (ostatnia fotka) Wlot powietrza do kabiny. W P-36 i kolejnych P-40 też były. Fajnie wygląda, czas na malowanki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Marca 2022 Autor Share Napisano 21 Marca 2022 13 minut temu, barszczo napisał: Wlot powietrza do kabiny. W P-36 i kolejnych P-40 też były. Fajnie wygląda, czas na malowanki . Dzięki, a ja zaszpachlowałem z rozpędu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 Dokleiłem szkiełka i celownik z zestawu Mastera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 5 godzin temu, kowal76 napisał: Dokleiłem szkiełka i celownik z zestawu Mastera. Przyjmuję zakłady kiedy ten celownik uwalisz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 Ja również podziwiam odwagę przy wklejaniu tego celownika na tym etapie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 W sumie to jest w takim miejscu, że może go nie uwalę :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Cytat może go nie uwalę ... jak już nie przyznawaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Model pomalowany Gunze C 8 i teraz czas na preszajdingi. Część ruchoma kabiny już pomalowana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Jeśli to odcień H78 na owiewce to wygląda bardzo dobrze. A w sreberku też mu do twarzy, celownik jeszcze jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 2 minuty temu, barszczo napisał: Jeśli to odcień H78 na owiewce to wygląda bardzo dobrze. A w sreberku też mu do twarzy, celownik jeszcze jest . To H 52 jest na owiewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 Preszajding zrobiony i czas na kolorki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 No ładnie się zapowiada. Ja się nie mogę zebrać z malowaniem, może w weekend . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 Zobaczymy jak wyjdzie. Po raz pierwszy robię taki preszajding. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1124 Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Wyszło naprawdę super; teraz tylko powolne budowanie koloru cienkimi, półprzezroczystymi warstwami. I lepiej o jedną warstwę za mało, niż za dużo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 5 godzin temu, Tomek1124 napisał: Wyszło naprawdę super; teraz tylko powolne budowanie koloru cienkimi, półprzezroczystymi warstwami. I lepiej o jedną warstwę za mało, niż za dużo . Dzięki, postaram się zrobić tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi