BHmodels Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 40 minut temu, tlb napisał: Chyba użyłem skrótów myślowych, które tylko ja rozumiem Cytując Kazika i wrzucając zdjęcie mojego modelu miałem na myśli zachowanie @BHmodels. Nie mogłem się powstrzymac, sorry. Ta szczelina jest już dawno zaszpachlowana i czekam na weekend, na dalsze prace. Kolejny śmieszek rzucający arcy fajnym i śmiesznym żartem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 6 minut temu, BHmodels napisał: W uj śmieszne Tak jak twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BHmodels Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 9 minut temu, zaruk napisał: Tak jak twoje. Raz żartowałem tu i miał on jakiś cel chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 (edytowane) W wątku @Vieh_san z Eurofighterem, @abtbpisał o polerowaniu owiewki papierami ściernymi, pastami itd. Trochę mnie to zainspirowało do pracy... Mając taka owiewkę: Wypolerowałem pilniczkiem do polerowania paznokci (musiałem żonie zwinąć ) : 25 minut roboty, także nie tak diabeł straszny PZDR Edytowane 7 Maja 2022 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 Dajesz z tematem, też męczę się z tym ojrofajterem, a żeby było łatwiej to se go ponitowałem Teraz zaszpachlowany CA czeka na zlitowanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 26 minut temu, Pawel.G napisał: żeby było łatwiej to se go ponitowałem Też miałem taki plan, ale odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 Proszę, żoniny pilniczek wystarczył. Bez wydawania fortuny na jakieś tamijuniowe pasty polerskie. Inna sprawa, że przydają się one nie tylko do szkiełek. Ładnie polerują powierzchnię po lakierowaniu, czego pilniczkiem się chyba nie osiągnie. W każdym razie efekt uzyskałeś bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 (edytowane) 4 godziny temu, zaruk napisał: Proszę, żoniny pilniczek wystarczył. Bez wydawania fortuny na jakieś tamijuniowe pasty polerskie. Kilka szkiełek wypolerowałem i nie zawsze ten pilniczek wystarczył i potrzebne były pasty. No ale ja się nie znam i ciągle się uczę. Cytat też męczę się z tym ojrofajterem Mojego po oględzinach i weryfikacji internetowej szybko sprzedałem. Edytowane 7 Maja 2022 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 (edytowane) 2 godziny temu, marek d napisał: Kilka szkiełek wypolerowałem i nie zawsze ten pilniczek wystarczył i potrzebne były pasty. No ale ja się nie znam i ciągle się uczę. Mojego po oględzinach i weryfikacji internetowej szybko sprzedałem. Edytowane 7 Maja 2022 przez Pawel.G No tak ale następcy nie ma i nie zapowiada się, że będzie. A samolot pienkny 🤩 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 Sprawy zawodowe ogarnięte, także mogę wrócić do modeli. Chciałem zrobić marmurek, ale kurde trochę placków mi się zrobiło Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) Kurde, muszę poprawić bo zrobiły się jakieś plamki. Macie pomysł co zrobić? Zmyć to? I od nowa położyć? Malowane MRP. Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 10 minut temu, tlb napisał: Kurde, Oo, widzę, że marmur się przegryzł . Porównując zdjęcia "z przed" i "po" to te dziwne plamy wylazły w tych samych miejscach na których masz "plamy" na marmurze. Na początek to bym radził w miejscach plam troszkę popsikać intensywniej kolorem, żeby je przykryć. Ewentualnie proponuję psiknąć mocniej po całości a potem do tego co zostało w zbiorniczku dodawać po kilka kropli bieli i walić rozjaśnienia/ wypłowienia Ale z drugiej strony co ja tam się znam na nowych technikach w modelarstwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Dzięki za szybką odpowiedź. Wydaje mi się, że przez nieuwagę spartoliłem. Trudno. Marmur spróbuję na innym modelu, a ten pociągnę normalnie farbą raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 5 minut temu, tlb napisał: Marmur spróbuję na innym modelu, Kolega mi mówił, ze marmur jest dobry na nagrobki. Ale on pewnie też się nie zna 6 minut temu, tlb napisał: pociągnę normalnie farbą raz jeszcze. Delikatnie i z wyczuciem i da się uratować. Szary to bardzo wdzięczny kolor do eksperymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 31 minut temu, abtb napisał: Kolega mi mówił, ze marmur jest dobry na nagrobki. Ale on pewnie też się nie zna Co prawda, to prawda. 33 minuty temu, abtb napisał: Delikatnie i z wyczuciem i da się uratować. Czy, że co? Rozcieńczona farba na niskich obrotach kompresora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Myślałem, że nie uda mi się dzisiaj pomalować samolotu, ale się udało. No i wyszło jak na załączonych zdjęciach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Można? Można A to od razu w bek jak gówniarz w piaskownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Godzinę temu, abtb napisał: A to od razu w bek jak gówniarz w piaskownicy A bo mam taką debilną naturę, że muszę jojczyć , co mnie to wkurza, a jakże. Zamiast wziąć drugi raz aerograf do łapy, to "se musze napisać na forum"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 4 Sierpnia 2022 Share Napisano 4 Sierpnia 2022 Ja bym jeszcze te skrzydła poprzebarwiał bo będzie nudno, ot takie duże szare powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2022 Pójdzie wash, także on też dołoży swoje 5 groszy. Myślę, że nudno nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2022 Tak ku przestrodze to lakier Tamiya TS13 rozpuszcza farby MRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 21 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2022 KONIEC zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi