marek d Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) Warsztat Grzegorza /kowal 76/spowodował że rozgrzebałem moją pecztrdziechę. W pudle stara lubiana przeze mnie Hasegawa. Będzie prosto z pudła+ mała blaszka Eduarda. Ma być Lulu Belle, co wyjdzie się zobaczy. Mam sklejony kadłub: Filety kabinki gotowe do wklejenia: Przymiarki na sucho rokują dobrze: Dokończyć nitowanie kadłuba i zabrać się za skrzydła. Następna aktualizacja po załamaniu pogody. Edytowane 1 Sierpnia przez marek d 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Super, podglądam . W 1:48 zrobiłem tylko P-40E. P-40N i kolejny P-40E będą już w 1:32. Też nitowałem swojego, sporo z tym zabawy w tej maszynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 P- 40 Hasegawy robiłem w 1/48 i 1/32 i .... nadal je lubię mimo roboty z łączeniem części kadłuba. Z nitowaniem jest zabawa, ale warto się potrudzić moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Trochę dziwna ta Lulu. Z zagłówkiem i eksportowym fotelem. Mam nadzieję, że chociaż będzie z sępem na kołpaku i oponami white wall, a nie zwyklasta z eightballem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) 8 godzin temu, greatgonzo napisał: Trochę dziwna ta Lulu. Z zagłówkiem i eksportowym fotelem. Kobieta zmienną jest. Znasz mnie dość długo i doszukujesz się super zgodności w mojej zabawce? Zagłówek Fotel: nie mam takiej wiedzy jak Ty / niestety/ zresztą innego nie mam. Reszta to pikuś. Edytowane 15 Marca 2022 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Ja się doszukuję, Ty się nie doszukujesz i jakoś razem ciągniemy ten wózek od lat... . Przegapiłem zagłówek, w tej wersji Lulu - doszukałem się źle. Zatem jednak nie whitewalle :(. Fotela też całkowicie nie potrafię wykluczyć. Jest zdjęcie P-40 z 80th FG sugerujące to eksportowe krzesło wbrew innym zdjęciom p-40 z 80th FG. W Lulu Belle nic nie widać. Nie ogarniam Curtissów na tyle, by tu rozstrzygać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 4 godziny temu, greatgonzo napisał: Przegapiłem zagłówek, No nie koniecznie. Na jednych fotkach jest, na innych nie ma. Lulu były dwie, tylko na której jest ten zagłówek? W krytycznym momencie nie widać numeru na stateczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) O, to ja się w ogóle nie przyjrzałem. Kibicowałbym tej pierwszej (chyba) 42-104590: bez zagłówka, z oznaczeniami zestrzeleń i oponami white wall. Ta druga to będzie chyba 42-105128. Edytowane 15 Marca 2022 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Fajny ten kokpit, z zagłówkiem, czy bez - podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) Gdzieś tam panie stoi... Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 13 godzin temu, greatgonzo napisał: Kibicowałbym tej pierwszej (chyba) 42-104590: bez zagłówka To ta: 13 godzin temu, greatgonzo napisał: Ta druga to będzie chyba 42-105128. Myślę że ta, na sterze widzę zarys piątki. 12 godzin temu, barszczo napisał: Gdzieś tam panie stoi... Chyba jej tam nie ma: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 6 godzin temu, marek d napisał: Chyba jej tam nie ma: Być może za 40 stoi, dziesiąty od Miss Frances III . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 Sprawę kół i zagłówków mam ogarniętą. Fotel; wszystko możliwe bo nigdzie nie widać. 3 godziny temu, barszczo napisał: Być może za 40 stoi, dziesiąty od Miss Frances III . Nie wiem, niczego nie dam sobie uciąć. Upublicznienie tej dłubanki miało dwa cele: 1 Motywować do pracy nad modelikiem 2 liczyłem że Gonzo będzie rzucał kłody i będzie ciekawie. Nie zawiodłem się Dziękuję. Jak mówiłem następna aktualizacja po załamaniu pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 18 minut temu, marek d napisał: Jak mówiłem następna aktualizacja po załamaniu pogody. No to panie nieprędko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Marca 2022 Autor Share Napisano 17 Marca 2022 No nie prędko, dodatkowo na warsztacie rozpycha się druga przeszkoda: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Marca 2022 Share Napisano 17 Marca 2022 O, bardzo ładnie się rozpycha . Jakie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Marca 2022 Autor Share Napisano 17 Marca 2022 Ten będzie z plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Ten co się rozpycha dostał maski więc Lulu sobie leży w pudle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Bardzo ładnie . Linie na skrzydłach trochę się przez rondle przebijają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 42 minuty temu, barszczo napisał: Linie na skrzydłach trochę się przez rondle przebijają. Aż mi się skóra zmarszczyła na .... W tym miejscu biegnie linia podziałowa i daje takie wrażenie. Na drugim skrzydle jest tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 12 minut temu, marek d napisał: Aż mi się skóra zmarszczyła na .... Mnie też, że zobaczyłem coś czego nie ma . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 No a jak by było..... dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Walk away line w tym egzemplarzu nie biegła do końcówki skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, greatgonzo napisał: Walk away line w tym egzemplarzu nie biegła do końcówki skrzydła? Co masz na myśli? Koniec skrzydła jako koniec na zewnątrz czy przy kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Końcówka skrzydła przy kadłubie? Hmmm... Końcówka to element doczepiany do skrzydła najdalej od kadłuba; oto co mam namyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi