marek d Posted March 14 Share Posted March 14 (edited) Warsztat Grzegorza /kowal 76/spowodował że rozgrzebałem moją pecztrdziechę. W pudle stara lubiana przeze mnie Hasegawa. Będzie prosto z pudła+ mała blaszka Eduarda. Ma być Lulu Belle, co wyjdzie się zobaczy. Mam sklejony kadłub: Filety kabinki gotowe do wklejenia: Przymiarki na sucho rokują dobrze: Dokończyć nitowanie kadłuba i zabrać się za skrzydła. Następna aktualizacja po załamaniu pogody. Edited April 7 by marek d 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted March 14 Share Posted March 14 Super, podglądam . W 1:48 zrobiłem tylko P-40E. P-40N i kolejny P-40E będą już w 1:32. Też nitowałem swojego, sporo z tym zabawy w tej maszynie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 14 Author Share Posted March 14 P- 40 Hasegawy robiłem w 1/48 i 1/32 i .... nadal je lubię mimo roboty z łączeniem części kadłuba. Z nitowaniem jest zabawa, ale warto się potrudzić moim zdaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted March 14 Share Posted March 14 Trochę dziwna ta Lulu. Z zagłówkiem i eksportowym fotelem. Mam nadzieję, że chociaż będzie z sępem na kołpaku i oponami white wall, a nie zwyklasta z eightballem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 15 Author Share Posted March 15 (edited) 8 godzin temu, greatgonzo napisał: Trochę dziwna ta Lulu. Z zagłówkiem i eksportowym fotelem. Kobieta zmienną jest. Znasz mnie dość długo i doszukujesz się super zgodności w mojej zabawce? Zagłówek Fotel: nie mam takiej wiedzy jak Ty / niestety/ zresztą innego nie mam. Reszta to pikuś. Edited March 15 by marek d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted March 15 Share Posted March 15 Ja się doszukuję, Ty się nie doszukujesz i jakoś razem ciągniemy ten wózek od lat... . Przegapiłem zagłówek, w tej wersji Lulu - doszukałem się źle. Zatem jednak nie whitewalle :(. Fotela też całkowicie nie potrafię wykluczyć. Jest zdjęcie P-40 z 80th FG sugerujące to eksportowe krzesło wbrew innym zdjęciom p-40 z 80th FG. W Lulu Belle nic nie widać. Nie ogarniam Curtissów na tyle, by tu rozstrzygać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 15 Author Share Posted March 15 4 godziny temu, greatgonzo napisał: Przegapiłem zagłówek, No nie koniecznie. Na jednych fotkach jest, na innych nie ma. Lulu były dwie, tylko na której jest ten zagłówek? W krytycznym momencie nie widać numeru na stateczniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted March 15 Share Posted March 15 (edited) O, to ja się w ogóle nie przyjrzałem. Kibicowałbym tej pierwszej (chyba) 42-104590: bez zagłówka, z oznaczeniami zestrzeleń i oponami white wall. Ta druga to będzie chyba 42-105128. Edited March 15 by greatgonzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted March 15 Share Posted March 15 Fajny ten kokpit, z zagłówkiem, czy bez - podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted March 15 Share Posted March 15 Gdzieś tam panie stoi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 16 Author Share Posted March 16 13 godzin temu, greatgonzo napisał: Kibicowałbym tej pierwszej (chyba) 42-104590: bez zagłówka To ta: 13 godzin temu, greatgonzo napisał: Ta druga to będzie chyba 42-105128. Myślę że ta, na sterze widzę zarys piątki. 12 godzin temu, barszczo napisał: Gdzieś tam panie stoi... Chyba jej tam nie ma: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted March 16 Share Posted March 16 6 godzin temu, marek d napisał: Chyba jej tam nie ma: Być może za 40 stoi, dziesiąty od Miss Frances III . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 16 Author Share Posted March 16 Sprawę kół i zagłówków mam ogarniętą. Fotel; wszystko możliwe bo nigdzie nie widać. 3 godziny temu, barszczo napisał: Być może za 40 stoi, dziesiąty od Miss Frances III . Nie wiem, niczego nie dam sobie uciąć. Upublicznienie tej dłubanki miało dwa cele: 1 Motywować do pracy nad modelikiem 2 liczyłem że Gonzo będzie rzucał kłody i będzie ciekawie. Nie zawiodłem się Dziękuję. Jak mówiłem następna aktualizacja po załamaniu pogody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted March 16 Share Posted March 16 18 minut temu, marek d napisał: Jak mówiłem następna aktualizacja po załamaniu pogody. No to panie nieprędko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 17 Author Share Posted March 17 No nie prędko, dodatkowo na warsztacie rozpycha się druga przeszkoda: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted March 17 Share Posted March 17 O, bardzo ładnie się rozpycha . Jakie malowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 17 Author Share Posted March 17 Ten będzie z plusem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted April 7 Author Share Posted April 7 Ten co się rozpycha dostał maski więc Lulu sobie leży w pudle. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted April 7 Share Posted April 7 Bardzo ładnie . Linie na skrzydłach trochę się przez rondle przebijają. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted April 7 Author Share Posted April 7 42 minuty temu, barszczo napisał: Linie na skrzydłach trochę się przez rondle przebijają. Aż mi się skóra zmarszczyła na .... W tym miejscu biegnie linia podziałowa i daje takie wrażenie. Na drugim skrzydle jest tak samo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted April 7 Share Posted April 7 12 minut temu, marek d napisał: Aż mi się skóra zmarszczyła na .... Mnie też, że zobaczyłem coś czego nie ma . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted April 8 Author Share Posted April 8 No a jak by było..... dzięki za czujność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted April 8 Share Posted April 8 Walk away line w tym egzemplarzu nie biegła do końcówki skrzydła? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted April 8 Author Share Posted April 8 1 godzinę temu, greatgonzo napisał: Walk away line w tym egzemplarzu nie biegła do końcówki skrzydła? Co masz na myśli? Koniec skrzydła jako koniec na zewnątrz czy przy kadłubie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted April 8 Share Posted April 8 Końcówka skrzydła przy kadłubie? Hmmm... Końcówka to element doczepiany do skrzydła najdalej od kadłuba; oto co mam namyśli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts