Peter_D Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Mały, ok 15 cm model Rebelianckiego bombowca. Ogólnie model jest dość dobrze wykonany, sporo detali i części. Sam niestety musiałem zapełnić wloty do silnika jak i na głównym płacie materiałem pomalowanym czarnym metalicznym sprayem. Wyszło fajnie. Dobrze się składało modelik. Wszystkie części były dobrze dopasowane, za wyjątkiem kabiny (co widać). Kiedyś będę musiał ją poprawić, bo wtedy uszczelniałem ją plasteliną i się trochę rozeszło ;) No i będę musiał powalczyć z działkami, bo te fabryczne są takie trochę siermiężne ;) Jeszcze dodam, że model był klejony z rok temu i malowany samymi pędzelkami, a szkoda bo pewnie areografem efekt byłby znacznie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 B-wing nie jest bombowcem lecz myśliwcem. Skala modelu to w przybliżeniu 1/100 (przyjąłem dla uproszczenia, że miał 15 metrów długości a nie 16,9 metra). Fajny model. Ja jednak poczekam, może FineMolds wydadzą go w skali 1/72 lub 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 B-wing nie jest bombowcem lecz myśliwcem. Bardziej mysliwcem szturmowym. Mial zastapic Y-Winga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Ja chętnie bym zobaczył A-Winga. Pamiętam jeszcze jak w latach 90-tych grałem w symulator na kompie , tytułu nie pamiętam. W każdym razie był to symulator myśliwców Imperium. I w póżniejszych epizodach trzeba było się zmagać z A-wingami które były cholernie szybkie. Przy okazji jak się nazywa podstawowy myśliwiec Imperium, bo już nie pamiętam??? Bawiłem się w to w latach dziewiędziesiątych a skleroza robi swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 "The B-wing starfighter was one of the largest and most heavily armed starfighters/bombers in the Rebel Alliance's fleet." A jego manewrowość w grach, czyli expanded universe, dorównuje opisom z książek - jest fatalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corran_horn Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Może i fatalna manewrowość, ale jako jedyne potrafiły stawić czoło gwiezdnym niszczycielą. Co do gry to podejrzewam że chodzi Ci o "Eskadrę Łotrów" Rouge Squadron. Fajna gra:) co do expanded universe o ile pamiętam to pojawiają się rzadko w książkach. I Manewrowość sobie chwalą(np Admirał AcKbar) ps. skąd masz model, bo sam poluje na niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Czy wiecie gdzie można kupić modele star wars firmy ertl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 Czy wiecie gdzie można kupić modele star wars firmy ertl. Najszybciej znajdziesz je na ebayu, ale musisz liczyć się z kosztami przesyłki i pomnożyć to wszystko x3 $ kontra złoty. + ewentualne cło. Jeśli chcesz jakieś niedobitki dostać to w polskich sklepach internetowych są jeszcze jakieś stare badziewne modele - głównie dioramy. Napisz co byś chciał, może coś się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marbs Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Tomsul, prawdopodobnie grales w "Star Wars: Tie-fighter". Odpowiednikiem jej po jasnej stronie mocy byla gra bodajze "X-wing". W pozniejszym czasie wyszlo polaczenie tych gier "X-wing vs. Tie-fighter" Ogolnie co pamietam to wlasnie w tej polaczonej wersji mozna bylo latac wszystkimi maszynami rebelii czyli A-, B-, Y- i X-wingiem a po ciemnej stronie mocy zaczynajac od najprostrzego TIE-figther, TIE-bomber, -interceptor po bodajrze -defendera ktory byl najbardziej zaawansowany, mial tarcze i hipernaped. Co do samego B-wing-a mial najsilniejsze tarcze ze wszystkich maszyn jasnej strony oprocz oczywiscie wspomnianego uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi