sebastain Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Zaczynam nowy warsztat. Tym razem coś mniej typowego, bo nie moja skala i zakres. Kolega poprosił, żebym zmontował mu ładnego F-16 w skali 1:48 - do biura Model będę robił prosto z pudełka, wybór padł na polskiego "tygrysa", na bazie masek ModelMakera nr boczny 4055. Potrzebuję drobnej pomocy. Chodzi o dobór kolorów. Samolot powinien być pomalowany na szaro, wnętrze kabiny również na kolor FS36375, tygrysie plamy to kolor FS36270, a osłona radaru? W/g ModelMakera też kolor FS36270 ale mam wrażenie, że ta osłona jest trochę ciemniejsza. Wnętrza wlotu powietrza i komory podwozia - biały. Osłonę spadochronu hamującego wystrugam albo zaadoptuję z Mistercraftowego F-16c. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie, byłbym wdzięczny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Wysłałem PW z zapytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Plusik za tematykę. Będę podglądać. Fakty do polskich F-16 robi AWC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) Kinetic w swoim modelu podaje Fs wg Mr Hobby: Fs 36270 - 306 Fs 36375 - 308 osłona radaru; lekko przyciemnić ciemniejszy kolor kadłuba. Można znaleźć odpowiedniki AK RC Edytowane 30 Marca 2022 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi