jmx62 Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Witam! Czy ktoś mógłby podpowiedzieć = dokonać porównania Ju-87D-5 z Italeri nr 1070 i Fujimi nr F16 lub 250168? Który ma lepsze szczegóły, lepiej leży w planach, lepsza sklejalność itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) W kategorii cena/jakość to bierz Italerii. Sklejalność na podobnym poziomie. Ilość części podobna. Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Robert dzięki, tylko teraz jeszcze taka kwestia do rozstrzygnięcia. Pokazałeś Stukasy ale wcześniejszych wersji B-2. czy te modele i Italeri i Fujimi tylko wersji D o którą pytałem są porównywalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 1 minutę temu, jmx62 napisał: Robert dzięki, tylko teraz jeszcze taka kwestia do rozstrzygnięcia. Pokazałeś Stukasy ale wcześniejszych wersji B-2. czy te modele i Italeri i Fujimi tylko wersji D o którą pytałem są porównywalne? Robili je w większości na tych samych formach- więc jakość jest ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Jest jeszcze Academy (świetne spasowanie, ma kilka mankietów wymiarowych gł nos i podwozie gł) i niedawno wydany SpecialHobby - czyli Academy z paroma poprawkami by SH - https://www.specialhobby.eu/en/junkers-ju-87d-5-axis-satellites.html?listtype=search&searchparam=Ju-87 Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Mam sklejone Academy i Fujimi w pudełku którego chce się pozbyć - mogę porobić kilka zdjęć i Ci podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 8 godzin temu, wuwumaster napisał: Jest jeszcze Academy (świetne spasowanie, ma kilka mankietów wymiarowych gł nos i podwozie gł) i niedawno wydany SpecialHobby - czyli Academy z paroma poprawkami by SH - https://www.specialhobby.eu/en/junkers-ju-87d-5-axis-satellites.html?listtype=search&searchparam=Ju-87 Pozdr ww Nos Academy jest przyzwoity, to większość rysunków w publikacjach fałszywie przestawia nosy D/G jako wyraźnie dłuższe od B/R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2022 No to dosyć przyzwoita wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 W dniu 15.04.2022 o 17:42, caughtinthemiddle napisał: Nos Academy jest przyzwoity, to większość rysunków w publikacjach fałszywie przestawia nosy D/G jako wyraźnie dłuższe od B/R. Ciekawe stwierdzenie , napawa optymizmem Mam rozgrzebanego Ju87G z Aca i przykładając do każdych posiadanych planów nos jest krótkawy, trza będzie w takim razie przyłożyć jeszcze do zdjęć w ujęciu bocznym (Jako ciekawostka- mam też żywiczny nos Airesa dedykowany do tego zestawu, z częściowo odkrytym silnikiem, jego długość jest identyczna jak zestawowy, a nie wygląda żeby zestawowe części posłużyły za bazę do elementu-matki) Pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Dawno, dawno temu, na odległym forum... https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=22156&p=276838&hilit=stuka#p276838 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi