barszczo Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 (edytowane) W związku z konkursem na sąsiednim forum, rozgrzebuję kolejny warsztat. Tym razem to wczesny I-16 typ 10 który powstanie w barwach hiszpańskich. Model to świetny ICM wskali 1:32, a dodatki to kalki, też z ICMu i BigEd Eduarda: Zestaw w wypraskach wygląda niezwykle smakowicie. Jeszcze nie wiem w jakiej formie powstanie, czy będę coś otwierał, czy będzie w całości. Start niebawem . Edytowane 14 Kwietnia 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Kwietnia 2022 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Jak już na bogato warto rury wydechowe nabyć REXX metal exhaust pipes for ICM 1/32 Polikarpov i-16 type 17-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 A co będziesz robił ze słonecznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Baas ArK napisał: A co będziesz robił ze słonecznika? Pestki do karabinów. Ciekawy projekt, będę kibicował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Baas ArK napisał: A co będziesz robił ze słonecznika? To artefakt konkursowy z sąsiedniego forum. Zje się w trakcie budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 (edytowane) 10 minut temu, barszczo napisał: Zje się w trakcie budowy Może poczekaj. Jak wystartujesz w konkursie z modelem z przednim podwoziem to się przyda do obciążenia nosa Edytowane 15 Kwietnia 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Zdecydowałem ostatecznie które łaciate malowanie znajdzie się na modelu. Do wyboru były dwa: Nastawiałem się na na to drugie z białym przodem ze szkoły w Moron z roku 1952, ale czekałoby mnie trochę przeróbek. Przede wszystkim inna owiewka, a potem rzeźba w kadłubie za głową pilota, o takich drobiazgach jak pitot nie wspominając: Wybór padł więc na samolot też ze szkoły lotniczej w Moron ale z lat 1940-41: Co do samej budowy, nie będę eksponował silnika gdyż wiązałoby się to z wymiana całego przodu na kosmicznie drogi aftermarket, bo to co jest w modelu średnio nadaje się do pokazania. Wnętrza kokpitu też za bardzo widać nie będzie. Skupię się na wszelkich smaczkach widocznych na zewnątrz, a jest tego trochę . Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 To pierwsze mi też wydaje się ciekawsze, ale usprawiedliwiłeś się jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi