Arghon Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Fairey Battle Mk.I 300. Dywizjon Bombowy Anglia, sierpień 1940 Skala: 1:72 Producent: Airfix Dodatki: własne Podstawa: IKEA Rok Budowy: 2022 Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez Arghon podmiana zdjęć 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Wielki PLUS za temat (szachownica) i za wykon. Trochę razi wykończenie powierzchni sterowych, tzn stery kierunku i wysokości są nieoddzielone natomiast lotki trochę takie nienaturalne zwłaszcza prawa wygląda jakby miała za chwilę odpaść. Ale ogólnie odbiór jak z takiego zabytku OK Cóż, pozostaje czekać na nową wersje Airfixa, mieć nadzieję że wydadzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Pięknie wygląda! Już od dłuższego czasu poluję na Battle'a od Airfixa, bo chcę go skleić zarówno z oznaczeniami PSZ jak i co by było gdyby jednak dopłynął do Polski we wrześniu 1939. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Eleganckie wykonanie, czyste, przyjemne dla oka Natomiast dobrze widoczny w całej okazałości dramat wiekowego zestawu wyjściowego, składałem ostatnio starego Defianta to wyglądało to podobnie, dla mnie argument za wybiciem z głowy udziału w licytacjach szalonych cen za ten zestaw i cierpliwe czekanie na nowe opracowanie tej przyjemnej maszyny (ktoś coś ostatnio wspominał w nowościach o nowym Battle) Pozdrawiam! ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Jestem na TAK! Zasadniczo bez uwag, a tylko pytania: 1) ciąłeś kabinę? Bo druga sekcja trochę za bardzo odstaje; 2) czy światła pozycyjne na spływach płatów mają być białe, a nie w kolorach sygnałowych? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 z takiego dość "kulawego" starocia to niezłe cacko wystrugałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Bardzo ładny model samolotu w polskim malowaniu. Mi się podoba. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 W dniu 22.04.2022 o 20:28, jmx62 napisał: Wielki PLUS za temat (szachownica) i za wykon. Trochę razi wykończenie powierzchni sterowych, tzn stery kierunku i wysokości są nieoddzielone natomiast lotki trochę takie nienaturalne zwłaszcza prawa wygląda jakby miała za chwilę odpaść. Ale ogólnie odbiór jak z takiego zabytku OK Cóż, pozostaje czekać na nową wersje Airfixa, mieć nadzieję że wydadzą. Gdybym miał oddzielić stery kierunku i wysokości, to musiałbym wykonać je od podstaw, ponieważ mają całkowicie nieprawidłowy kształt. Do tego wielkość skrzydeł itd. itd. Prościej byłoby zrobić cały model od postaw. Prawa lotka jest przesunięta w dół, nie odpadnie, spokojnie. FRROM ma wypuścić nowy model. Jest wiele modeli Airfixa, które zostały do zaktualizowania, też mam nadzieję, że go zrobią, gdyż kolekcja samolotów z szeroko pojętej Bitwy o Anglię ma składać się wyłącznie z modeli Airfixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 W dniu 22.04.2022 o 23:01, wuwumaster napisał: Eleganckie wykonanie, czyste, przyjemne dla oka Natomiast dobrze widoczny w całej okazałości dramat wiekowego zestawu wyjściowego, składałem ostatnio starego Defianta to wyglądało to podobnie, dla mnie argument za wybiciem z głowy udziału w licytacjach szalonych cen za ten zestaw i cierpliwe czekanie na nowe opracowanie tej przyjemnej maszyny (ktoś coś ostatnio wspominał w nowościach o nowym Battle) Pozdrawiam! ww Cóż, Janusze Modelarstwa bawią się "bizmezmenów" Czekam na FRROM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 22.04.2022 o 23:37, Baas ArK napisał: Jestem na TAK! Zasadniczo bez uwag, a tylko pytania: 1) ciąłeś kabinę? Bo druga sekcja trochę za bardzo odstaje; 2) czy światła pozycyjne na spływach płatów mają być białe, a nie w kolorach sygnałowych? 1. Nie, kabina jest w czterech częściach. Niestety jest bardzo słabej jakości, co widać na zdjęciach. Niestety nie ma zamienników vacu. 2. Tak wyczytałem w monografii. One ogólnie powinny wyglądać inaczej. W środku powinna być kolorowa żarówka, a dookoła przezroczysty klosz (Jak w Hurricane). Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Arghon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi