Arghon Napisano 22 Kwietnia 2022 Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Fairey Battle Mk.I 300. Dywizjon Bombowy Anglia, sierpień 1940 Skala: 1:72 Producent: Airfix Dodatki: własne Podstawa: IKEA Rok Budowy: 2022 Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez Arghon podmiana zdjęć 11 Cytuj
jmx62 Napisano 22 Kwietnia 2022 Napisano 22 Kwietnia 2022 Wielki PLUS za temat (szachownica) i za wykon. Trochę razi wykończenie powierzchni sterowych, tzn stery kierunku i wysokości są nieoddzielone natomiast lotki trochę takie nienaturalne zwłaszcza prawa wygląda jakby miała za chwilę odpaść. Ale ogólnie odbiór jak z takiego zabytku OK Cóż, pozostaje czekać na nową wersje Airfixa, mieć nadzieję że wydadzą. 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 22 Kwietnia 2022 Napisano 22 Kwietnia 2022 Pięknie wygląda! Już od dłuższego czasu poluję na Battle'a od Airfixa, bo chcę go skleić zarówno z oznaczeniami PSZ jak i co by było gdyby jednak dopłynął do Polski we wrześniu 1939. 1 Cytuj
wuwumaster Napisano 22 Kwietnia 2022 Napisano 22 Kwietnia 2022 Eleganckie wykonanie, czyste, przyjemne dla oka Natomiast dobrze widoczny w całej okazałości dramat wiekowego zestawu wyjściowego, składałem ostatnio starego Defianta to wyglądało to podobnie, dla mnie argument za wybiciem z głowy udziału w licytacjach szalonych cen za ten zestaw i cierpliwe czekanie na nowe opracowanie tej przyjemnej maszyny (ktoś coś ostatnio wspominał w nowościach o nowym Battle) Pozdrawiam! ww 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 22 Kwietnia 2022 Napisano 22 Kwietnia 2022 Jestem na TAK! Zasadniczo bez uwag, a tylko pytania: 1) ciąłeś kabinę? Bo druga sekcja trochę za bardzo odstaje; 2) czy światła pozycyjne na spływach płatów mają być białe, a nie w kolorach sygnałowych? 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 22 Kwietnia 2022 Napisano 22 Kwietnia 2022 z takiego dość "kulawego" starocia to niezłe cacko wystrugałeś 1 Cytuj
Endrju Napisano 23 Kwietnia 2022 Napisano 23 Kwietnia 2022 Bardzo ładny model samolotu w polskim malowaniu. Mi się podoba. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Napisano 26 Kwietnia 2022 W dniu 22.04.2022 o 20:28, jmx62 napisał: Wielki PLUS za temat (szachownica) i za wykon. Trochę razi wykończenie powierzchni sterowych, tzn stery kierunku i wysokości są nieoddzielone natomiast lotki trochę takie nienaturalne zwłaszcza prawa wygląda jakby miała za chwilę odpaść. Ale ogólnie odbiór jak z takiego zabytku OK Cóż, pozostaje czekać na nową wersje Airfixa, mieć nadzieję że wydadzą. Gdybym miał oddzielić stery kierunku i wysokości, to musiałbym wykonać je od podstaw, ponieważ mają całkowicie nieprawidłowy kształt. Do tego wielkość skrzydeł itd. itd. Prościej byłoby zrobić cały model od postaw. Prawa lotka jest przesunięta w dół, nie odpadnie, spokojnie. FRROM ma wypuścić nowy model. Jest wiele modeli Airfixa, które zostały do zaktualizowania, też mam nadzieję, że go zrobią, gdyż kolekcja samolotów z szeroko pojętej Bitwy o Anglię ma składać się wyłącznie z modeli Airfixa. Cytuj
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Napisano 26 Kwietnia 2022 W dniu 22.04.2022 o 23:01, wuwumaster napisał: Eleganckie wykonanie, czyste, przyjemne dla oka Natomiast dobrze widoczny w całej okazałości dramat wiekowego zestawu wyjściowego, składałem ostatnio starego Defianta to wyglądało to podobnie, dla mnie argument za wybiciem z głowy udziału w licytacjach szalonych cen za ten zestaw i cierpliwe czekanie na nowe opracowanie tej przyjemnej maszyny (ktoś coś ostatnio wspominał w nowościach o nowym Battle) Pozdrawiam! ww Cóż, Janusze Modelarstwa bawią się "bizmezmenów" Czekam na FRROM. Cytuj
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 22.04.2022 o 23:37, Baas ArK napisał: Jestem na TAK! Zasadniczo bez uwag, a tylko pytania: 1) ciąłeś kabinę? Bo druga sekcja trochę za bardzo odstaje; 2) czy światła pozycyjne na spływach płatów mają być białe, a nie w kolorach sygnałowych? 1. Nie, kabina jest w czterech częściach. Niestety jest bardzo słabej jakości, co widać na zdjęciach. Niestety nie ma zamienników vacu. 2. Tak wyczytałem w monografii. One ogólnie powinny wyglądać inaczej. W środku powinna być kolorowa żarówka, a dookoła przezroczysty klosz (Jak w Hurricane). Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Arghon Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi