Kolekcjoner WP Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 (edited) Po krótkiej budowie ukończyłem wczoraj model PZL P.7a w dość nietypowym malowaniu. Wg mnie srebrny przód kadłuba i elementów silnika, to była próba przetestowania francuskiego wzoru kamuflażu. Model przyjemny w budowie i łatwy w montażu. Mistercraft zaskoczył mnie dwoma jednakowymi ramkami w pudełku. Z tego względu użyłem części elementów z zestawu ZTS Plastyk. Jedynym problemem była kruchość plastiku. Podczas wycinania zastrzałów stateczników poziomych jeden z nich pękł na pół i w ułamku sekundy usłyszałem jak odbija się od ściany w drugim końcu pokoju . Na szczęście z pomocą przyszło IBG, które do swoich P.11 dodaje fototrawione zastrzały i to je wykorzystałem, po lekkim docięciu. Użyłem również fototrawionych rozpórek podwozia (te linki, nie wiem jak to się fachowo nazywa ). Kalkomanie to mix ZTS Plastyk, a dolne wziąłem z arkusza szachownic od Techmodu. Podsumowując. Model przyjemny. Polecam na weekendzik. PZL P.7a Testy zimowe w ITBL 1933/34 nr 6.27 1/72 ZTS Plastyk/ Mistercraft link do warsztatu: Edited April 30, 2022 by Kolekcjoner WP 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Ładnie wyszedł. Ciekawe malowanie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Wielki plus za przełamanie monotonii naszych malowań !!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolekcjoner WP Posted April 30, 2022 Author Share Posted April 30, 2022 32 minuty temu, kopernik napisał: Wielki plus za przełamanie monotonii naszych malowań !!! Odkąd znalazłem ten egzemplarz P.7a od razu postanowiłem, że muszę mieć jego model. A jest to już mój 9 Puławszczak. W tym roku planuję jeszcze skleić P.11g i P.11c w kolejnym nietypowym malowaniu, czyli Łaciatą 3 od Arma Hobby. A jeśli chodzi o nietypowe malowania to zostają jeszcze malowania z manewrów, gdzie czasem cały tył kadłuba malowano na biało. Może w przyszłości skleję jakiś samolot z białym tyłem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 21 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: A jeśli chodzi o nietypowe malowania to zostają jeszcze malowania z manewrów, gdzie czasem cały tył kadłuba malowano na biało. Może w przyszłości skleję jakiś samolot z białym tyłem. Mówisz o tym? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolekcjoner WP Posted May 1, 2022 Author Share Posted May 1, 2022 Godzinę temu, Baas ArK napisał: Mówisz o tym? Tak, między innymi o to malowanie mi chodziło. Są jeszcze minimum dwa malowania szkolne/ z manewrów: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts