Thomson9 Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Namioty? Ja robie z wykałaczek i foli aluminiowej lub papieru namoczonego w wikolu(tak jak plandeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Jest tu jeszcze wiele do zrobienia,postawiłem 2 namioty i trochę przyborów. Oto fotki.stół zrobiłem z płotu z zestawu Italeri i zapałek a łopaty ze szpilek i blaszek. Postawiłem parę figurek, tak poglądowo.Wymiennie ten jeden namiot,jest zbyt doskonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 No mnie sie bardzo podoba , fajnie wyglądają te mapy na stole . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Przepiekna robota,szczerze gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Pomóżcie mi,jak zrobić ładna, czystą ,rzeczną wodę? Ta wygląda fatalnie(na zdjęciach suuuuuper).Od tygodnia się z nią męczę i wszystko stoi.Proszę pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 To tak żeby nie było ,że nic nie robię. :-) Przy okazji to to coś co wygląda na liście jesienne usypane na środku rzeki to podkład,tam będą znajdowały się mierzeję, tak wiem dziwnie to wygląda, muszę jeszcze poprawić (zapomniałem jak to się nazywa)te szczeciny. Potem zabiorę sie za figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 makieta wyglada elegancko bedzie to tylko makieta czy tez jako stol do grania ??? co do wody to na przyszlosc uzyj jakiegos efektu wody ... np Vallejo water efect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Woda wygląda troche jak zamarźnięta , a poza tym to cód miód , tylko pocukrować ;] . Bardzo mi sie podoba dym po wystrzale , wygląda naprawde realistycznie , mogł bym jeszcze ponarzekać co do figurek , a właściwie to ich malowania , ale i tak całość robi świetne wrażenie . A tą wode postaraj sie może poprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Następnym razem użyje z pewnością jakiegoś efektu Vallejo ale to moja pierwsza makieta i miałem nadzieje że mi wyjdzie ta woda,cóż nie wyszło ale już wiem jak zrobić zimową pokrytą lodem rzekę. Mógł by mi ktoś przybliżyć jak działa Vallejo water effect i jak wygląda gotowy bo na necie nie znalazłem opisu. Nie nie będzie to stół do grania,jest za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Mógł by mi ktoś przybliżyć jak działa Vallejo water effect i jak wygląda gotowy bo na necie nie znalazłem opisu. http://www.brushthralls.com/tools-and-materials/water-products-showdown.html Nie nie będzie to stół do grania,jest za mały dorobisz jeszcze takie 3 segmenty i masz stol gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 O Kurde pięknie ci to idzie tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Racja,na początku to miał być tylko taki jeden ale dzięki temu ,że nie ma żadnych listew na krawędziach można je później połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 No normalnie suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 I jak ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Niestety nie mogę znaleźć kabla USB od komórki i nie wiem jak przesłać zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Witajcie! Po długiej nieobecności na tym temacie i z braku czasu zawieszam pracę nad dioramą. Obiecuje ,że ją skończę a zdjęcia z obecnego wyglądu wkleję jak najszybciej . Życzę wszystkim powodzenia w budowaniu własnych dioram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 To plan jak chciałbym żeby wyglądała: Jak juz masz taki plan. To ja mam pomysl. Podziel sobie tan caly rysunek na mniejsze kwadraty. Zrob podloze w calosci zeby nie bylo ruznic w wysokosci terenu a potem potnij na te mniejsze pola i po koleji rob male dioramki a na koniec polacz w calosc. Nie wydasz na raz tyle pieniedzy a no i jak cos nie wyjdzie to nie bedzie tak szkoda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Ups nie doczytalem a widze ze to juz w trakcie wiec moj pomysl nie aktualny . Tak poza tym to jestem pod ogromnym wrazeniem. KOSMOS gratuluje i Przepraszam za wczesniejszy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Baaardzo ładnie i temat rzadki. Powiem szczerze, że bałbym się brać za takie napoleońskie figury i to w 1/72. Tyle dupereli do pomalowania... szacunek wielki, dorzucaj kolejnych gwardzistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Super robota, patrząc na to sam nabrałem ochoty na taką dioramę. Figurki to jaka jest firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Revell i Italeri, nawet dobre ,polecam jak za tę cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamp Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 fajny pomysł a czy widziałes moze panoramę bitwy pod Borodino -troszku większa niz Racławicka we Wrocławiu mkoze tam znajdziesz jakies podpowiedzi co do ujęc chyba że masz juz wszystko poukładane w głowie i na stole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 fajny pomysł a czy widziałeś może panoramę bitwy pod Borodino -troszku większa niż Racławicka we Wrocławiu Gdzie to jest , masz może jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 http://napoleonistyka.atspace.com/russian_artillery_at_borodino.jpg http://www.museum.ru/museum/1812/Painting/Rubo/pic/pic07b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi