robertmodelarz Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 BRDM-2 RS model wykonany z zestawu firmy Trumpeter skala 1/35. Malowanie i oznakowanie 9 Brygada Kawalerii Pancernej z 2011 roku. Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za udzieloną pomoc przy budowie modelu. Lewe przednie koło trochę odstaje, zauważyłem to dopiero na fotkach, postaram się trochę skrócić oś napędową. Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie ujawniane wady, serdecznie żałuję. Za pokutę - kupię sobie następny model 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 Piękna świnia Ci wyszła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 Pewne babolce są, te o których mówiono podczas budowy. Ale ogólnie przyjemny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 Robert! Piszę to bez żadnej ironii i zupełnie na serio - imponuje mi Twoje tempo pracy. 8 maja zacząłeś klejenie, 18 maja gotowy model ląduje w galerii. Akurat jeśli chodzi o BRDM-2 mam porównanie, bo swojego robiłem ponad rok, a był to zwykły model, prosto z pudełka. Proszę, uchyl rąbka tajemnicy - ile godzin dziennie w ciągu tych ostatnich 10 dni poświęciłeś na ten model? Sam chciałbym przyspieszyć prace nad swoimi modelami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 Całkiem fajny, mimo tego krateru skurczowego na całym obwodzie wieży, ja go z trzy razy szpachlowałem i czyściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 Świetny Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Maja 2022 Autor Share Napisano 18 Maja 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Szupryt napisał: Robert! Piszę to bez żadnej ironii i zupełnie na serio - imponuje mi Twoje tempo pracy. 8 maja zacząłeś klejenie, 18 maja gotowy model ląduje w galerii. Akurat jeśli chodzi o BRDM-2 mam porównanie, bo swojego robiłem ponad rok, a był to zwykły model, prosto z pudełka. Proszę, uchyl rąbka tajemnicy - ile godzin dziennie w ciągu tych ostatnich 10 dni poświęciłeś na ten model? Sam chciałbym przyspieszyć prace nad swoimi modelami. Na sklejanie przeznaczam ok 1 godziny dziennie (od poniedziałku do czwartku), w piętek z racji rozpoczęcia weekendu - trochę dłużej. W soboty i niedziele, jeżeli nie są wyjazdowe to oczywiście dwa razy tyle. BRDM - to prosty model w małym pudełku, bez wnętrza. Prosty kamuflaż, tylko zestawowe blaszki. Jak wszystko pasuje idealnie i nie trzeba czekać na schnięcie szpachli to jeszcze szybciej to idzie. Bywa, że mam lenia, albo gdzieś przy imprezuję to harmonogram idzie w powietrze. Czasami model zaatakuje kot- morderca: i wtedy potrzebna jest rekonstrukcja trupa: Edytowane 18 Maja 2022 przez robertmodelarz 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 Dobre kot morderca.Moją tygrysice nie interesują moje modele bo chyba jej zapach nie podchodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Maja 2022 Share Napisano 25 Maja 2022 Fajny model. Polskie malowanie. Podoba się. W dniu 18.05.2022 o 22:34, robertmodelarz napisał: Czasami model zaatakuje kot- morderca: Robert, czy Ty robisz modele z kiełbasy? Mój kot-morderca model z kiełbasy też by zaatakował. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi