jpl Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Tym razem coś kołowo - latająco - współczesnego, i cóż tu ukrywać, bardzo na czasie. Iskander - K z firmy Modelcollect. Na początku, jak zwykle, historia i inbox. Zapraszam! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 zrób go może w wersji "startowej" z pociskami na sztorc ---> będzie dużo ciekawszy niż taki ciężarówkowy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted May 27, 2022 Author Share Posted May 27, 2022 Plan jest taki, żeby po prostu nie sklejać ze sobą newralgicznych elementów i pozostawić możliwość przestawienia tego, w razie potrzeby. Zobaczę jeszcze, jak to rozwiążę. Tymczasem maszyna nabiera kształtów. Zapraszam! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted June 3, 2022 Author Share Posted June 3, 2022 I ciąg dalszy. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted June 3, 2022 Super Moderator Share Posted June 3, 2022 Cały czas się zastanawiam - po co Ci te rękawiczki? Masz problem z oddziaływaniem chemii na skórze czy co? Widać, jak brakuje Ci przez to czucia. I kolejne pytanie: czemu nie obrabiasz elementów po wycięciu ich z ramek? Blaszki stosujesz a części zostawiasz jak odrąbane ? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryspacz Posted June 4, 2022 Share Posted June 4, 2022 10 godzin temu, Marcin Rogoza napisał: I kolejne pytanie: czemu nie obrabiasz elementów po wycięciu ich z ramek? Blaszki stosujesz a części zostawiasz jak odrąbane ? Też mnie to uderzyło, i to nawet w miejscach, gdzie ewidentnie utrudnia Ci to spasowanie elementów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted June 10, 2022 Author Share Posted June 10, 2022 (edited) Y... no właśnie jakby to powiedzieć... ja staram się sprawdzać miejsca mocowań, faktycznie czasem wymagają podszlifowania, no ale jednak nie przypominam sobie, by coś utrudniało mi montaż... no nic, będę to jeszcze sprawdzał. A do rękawiczek po prostu się przyzwyczaiłem. Tymczasem kolejny etap prac. Zapraszam! Edited June 10, 2022 by jpl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted June 17, 2022 Author Share Posted June 17, 2022 To teraz malowanie. To oczywiście nie jest efekt docelowy, niemniej, pierwszy krok już jest. Zapraszam! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted June 22, 2022 Share Posted June 22, 2022 Chyba mnie namówiłeś jak skończę polska striełe 10 na iskandera ale w mojej skali 1:35 Co do malowania odkryłem że prawie idealny ruski kolor iskandera to w bazie hataki to jest nato green i to jest paradoks Bardzo fajny warsztat I szacun za skalę !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted June 24, 2022 Author Share Posted June 24, 2022 Dziękuję! A z farbami to zdarzają się takie paradoksy... No dobrze, pora na finał. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts