chorąży Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 Ciekawy z punktu widzenia modelarskiego pojazd (?) dlatego założyłem nowy wątek. Zdjęcia jak poniżej, jedno z nich "propaganda" ?? Spotkaliście się z innymi, celowo pomijam te z eszelonów, z wiosny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 Wygląda na to, że sprzętowo ciągną już dupą po dnie skoro tego typu maszyny idą na pierwszy ogień... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 Na pewno Kazachstan nabył te maszyny - nie mam info ile sztuk niestety... Jest model Trumpetera z kazachskim Terminatorem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted May 22, 2022 Author Share Posted May 22, 2022 Niekoniecznie "ciągną po dnie", mają to używają. Możliwe, że pokaże się więcej, zobaczymy, kamuflaż, wygląda na jednolity ciemno zielony (1 i 3) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted May 25, 2022 Author Share Posted May 25, 2022 (edited) Wg. informacji Terminatory działają, wspierając i chroniąc T-90 M (działają w parze). A przygotowywane są do " ochrony czołgów przed atakiem: ppanc, piechoty i nalotów amerykańskiego lotnictwa" - moje nieautoryzowane tłumaczenie podsumowania artykułu. Edited May 25, 2022 by chorąży uzupełnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted May 25, 2022 Author Share Posted May 25, 2022 Zastanawiałem się i dodaje też 2 "faki": pierwszy, przerobione zdjęcie na pojazd z "Z" z pierwszego postu, drugie, opisane jako kolumna w Doniecku, faktycznie 8 maj w Moskwie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AchtungCancer Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 3 godziny temu, chorąży napisał: Wg. informacji Terminatory działają, wspierając i chroniąc T-90 M (działają w parze). A przygotowywane są do " ochrony czołgów przed atakiem: ppanc, piechoty i nalotów amerykańskiego lotnictwa" - moje nieautoryzowane tłumaczenie podsumowania artykułu. Enhance, rotate, zoom in, enhance... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 (edited) trochę w temacie, choć filmik z kwietnia 2022 więc wtedy jeszcze nie używany "bojowo" w UA Edited May 25, 2022 by M.A.V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted May 28, 2022 Author Share Posted May 28, 2022 (edited) Dostępne jest zdjęcie uszkodzonego na minie Terminatora z opisem że Ukr. to także fak, przedstawia wczesną wersję pojazdu. Niestety zdjęcie uszkodzone, a raczej zakażone wirusem, więc nie wystawiam.. T-15 z działkiem 57 mm to chyba ostatni model Zvezdy dostępny przed wojną. Edited May 28, 2022 by chorąży uzupełnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted May 29, 2022 Author Share Posted May 29, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted June 18, 2022 Author Share Posted June 18, 2022 Cztery terminatory w kolumnie, film z wczoraj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted June 29, 2022 Author Share Posted June 29, 2022 Filmik:.. https://www.youtube.com/watch?v=gl2UZVuV6EE i jeden kadr z tego filmu .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts