chorąży Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 (edytowane) Założyłem wątek, nie wiem, może zbyt szczegółowy, ale w związku z tym, ze zdjęcia "znikają" może komuś się przydają. Decyzja Ogółu czy potrzebne, w razie ustalenia, że zbędny to prośba do Admina o usuniecie. I zła informacja dla Modelarzy, na "pierwszy rzut oka tego pojazdu nie da sie zbudować z Trumpeterowskiego zestawu, gdyż ten wyposażony jest w wieżę z w uproszczeniu btr80a a nie z btr82a.. Edytowane 29 Maja 2022 przez chorąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 1 minutę temu, bulik58 napisał: Nie wiem czy dobrze rozumie iz model otrzymal wieze z BTR-80A a pojazd rzeczywisty z BTR-82A?. Chyba tak. Na rozkładzie mamy już 7 zniszczonych/opuszczonych wozów z - podobno - 20 wyprodukowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Maja 2022 Autor Share Napisano 29 Maja 2022 różnice wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Trzeba ożenić dwa modele: Żona się nie zorientuje ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 On 5/29/2022 at 8:59 AM, chorąży said: Założyłem wątek, nie wiem, może zbyt szczegółowy, ale w związku z tym, ze zdjęcia "znikają" może komuś się przydają. Decyzja Ogółu czy potrzebne, w razie ustalenia, że zbędny to prośba do Admina o usuniecie. I zła informacja dla Modelarzy, na "pierwszy rzut oka tego pojazdu nie da sie zbudować z Trumpeterowskiego zestawu, gdyż ten wyposażony jest w wieżę z w uproszczeniu btr80a a nie z btr82a.. Hmm, nie jestem przekonany co do nazwy - BMP 1 AM Basurmanin. Według Izvestia to... BRM-1K (zmodernizowany). https://iz.ru/1342497/2022-05-31/uralvagonzavod-otpravil-vs-rf-modernizirovannye-razvedyvatelnye-mashiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 Hmm, nie jestem przekonany co do nazwy - BMP 1 AM Basurmanin. Według Izvestia to... BRM-1K (zmodernizowany). https://iz.ru/1342497/2022-05-31/uralvagonzavod-otpravil-vs-rf-modernizirovannye-razvedyvatelnye-mashiny Ja też, dlatego założyłem ten wątek nazwę wziąłem z Trumpeter-owskiego pudełka. Może kiedyś w przyszłości wydłubię sobie taki model, dlatego z ciekawością śledzę ten wątek, Terminator-owy z tego samego powodu zresztą też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 Tak zacząłem się interesować i to co wypuścił trumpeter to owszem Basurmanin ale w wersji rozwojowej. Żeby zrobić z niego finalną czyli np taką jak jest używany na Ukrainie to musimy rzeźbić wieże na taką jak w btr-82. Więc albo kupić niedostępny zestaw miniarm, opracować i druknąć samemu albo wyrzeźbić. Jak ktoś potrzebuje wieży to mogę pomóc Ja już dla siebie mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 Dzień dobry 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 19 Lipca 2022 Autor Share Napisano 19 Lipca 2022 W dniu 12.07.2022 o 23:35, FAHR napisał: Dzień dobry Mógłbyś jeszcze kilka zdjęć tej wieży umieścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 19 Lipca 2022 Share Napisano 19 Lipca 2022 Mam ją już zapodkładowaną w chaosie, nie wiem czy takie zdjęcia cię też interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 20 Lipca 2022 Autor Share Napisano 20 Lipca 2022 Każde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 20 Lipca 2022 Share Napisano 20 Lipca 2022 12 godzin temu, chorąży napisał: Każde Jutro wieczorem, tylko nie wiem czy ten temat jest na to odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 Zdjęcia z ręki robione telefonem. Wieża do BTR-82a z ostatnią wersją kamery termowizyjnej, lżejsza od tej z BMP o dodatkowe opancerzenie of frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Lipca 2022 Autor Share Napisano 22 Lipca 2022 Dziękuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi