Vieh_san Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Zapraszam do galerii z ulepionym przeze mnie modelem śmigłowca Messerschmitt-Bölkow-Blohm Bo-105 zarejestrowanego w Polsce. Oryginalnie miał być prosto z pudełka, plus może jakieś drobne rękodzieło, jednak koledzy namówili na ten konkretny egzemplarz. Musiałem trochę pododawać od siebie, co opisuję w warsztacie. Ogólnie spodziewałem się, że trochę gorzej mi się go będzie składało, sam modelik miał dobre spasowanie. Detale i linie podziału były wypukłe, ale nie miałem odwagi ani siły tego przerabiać. Wyzwaniem było stworzenie własnych kalkomanii, ale z tym myślę, że sobie w miarę dobrze poradziłem. Sam śmigłowiec znany jest ze swoich możliwości akrobacyjnych i też z tej przyczyny używany jest na pokazach lotniczych- między innymi przez grupę spod znaku Red Bull. A oto i zdjęcia: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Maja 2022 Share Napisano 30 Maja 2022 Kawał modela, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 Super robota . Model poraża swoim gabarytem, też mam w szafie parę takich maleństw, ale jak patrzę na to zdjęcie z zapalniczką to aż mam stracha się za nie zabierać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 A to nie 1:144? Chyba, że zapalniczka do cygar... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 Hahahaha dzięki zapalniczka standardowa i 1:72, chyba że kiedyś mieli inne miarki xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi