Vieh_san Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Zapraszam do galerii z ulepionym przeze mnie modelem śmigłowca Messerschmitt-Bölkow-Blohm Bo-105 zarejestrowanego w Polsce. Oryginalnie miał być prosto z pudełka, plus może jakieś drobne rękodzieło, jednak koledzy namówili na ten konkretny egzemplarz. Musiałem trochę pododawać od siebie, co opisuję w warsztacie. Ogólnie spodziewałem się, że trochę gorzej mi się go będzie składało, sam modelik miał dobre spasowanie. Detale i linie podziału były wypukłe, ale nie miałem odwagi ani siły tego przerabiać. Wyzwaniem było stworzenie własnych kalkomanii, ale z tym myślę, że sobie w miarę dobrze poradziłem. Sam śmigłowiec znany jest ze swoich możliwości akrobacyjnych i też z tej przyczyny używany jest na pokazach lotniczych- między innymi przez grupę spod znaku Red Bull. A oto i zdjęcia: 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 30, 2022 Share Posted May 30, 2022 Kawał modela, podoba się . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGunFan Posted May 31, 2022 Share Posted May 31, 2022 Super robota . Model poraża swoim gabarytem, też mam w szafie parę takich maleństw, ale jak patrzę na to zdjęcie z zapalniczką to aż mam stracha się za nie zabierać . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 31, 2022 Share Posted May 31, 2022 A to nie 1:144? Chyba, że zapalniczka do cygar... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted May 31, 2022 Author Share Posted May 31, 2022 Hahahaha dzięki zapalniczka standardowa i 1:72, chyba że kiedyś mieli inne miarki xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts