winrich Posted June 4, 2022 Share Posted June 4, 2022 (edited) Jak wynika z jednego zdjęcia, rzecz się dzieje na szlaku turystycznym niebieskim. Jest to opowieść o spotkaniu straży parku z turystą bez ważnego biletu. Całość, poza figurkami i zieleniną, ulepiona z milliputa. Figurki to First Legion Fantasy w skali 28 mm. Strasznie trudno się fotografuje taką scenkę, gdzie nie ma głównego obiektu. Edited June 4, 2022 by winrich 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 Consummatum est... Biegłość w odwzorowywaniu gruntu i szaty budzi szacunek. Biegłość w malowaniu zresztą też, choć część rozjaśnień wydaje mi się warta stonowania. Rozumiem jednak, że są to wymagania przy tak małych figurkach. Zdradź proszę jakiej żywicy użyłeś. A jeśli chodzi o szlak, to moim zdaniem jest on oznaczony muchomorkiem. Czyli Tytus tam był... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gren Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 bajkowo. coraz bardziej przekonuję się do 28 mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winrich Posted June 6, 2022 Author Share Posted June 6, 2022 @zaruk żywica: https://allegro.pl/oferta/zywica-epoksydowa-odlewnicza-deko-k-zalew-do-5-cm-8333243936 praktycznie bezwonna, dobrze się odpowietrza pozostaje mało bąbelków. Co do rozjaśnień, to myślę że warto wyrobić sobie opinię na żywo - dioramka będzie na Kontraście. Oznaczenie szlaku jest na prawo od tabliczki z muchomorem. @gren 28 mm polecam jako odskocznie od poważniejszych tematów 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 23 godziny temu, zaruk napisał: A jeśli chodzi o szlak, to moim zdaniem jest on oznaczony muchomorkiem. Czyli Tytus tam był... @zaruk---> wspomnienia wróciły hehe - tylko to chyba stanica w Bieszczadach była o ile mnie pamięć nie myli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 6 minut temu, M.A.V. napisał: tylko to chyba stanica w Bieszczadach była o ile mnie pamięć nie myli Oczywiście, to były Bieszczady. 56 minut temu, winrich napisał: Oznaczenie szlaku jest na prawo od tabliczki z muchomorem. Widziałem, ale wspomnienie młodzieńczych lektur zwyciężyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gren Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 13 godzin temu, winrich napisał: @gren 28 mm polecam jako odskocznie od poważniejszych tematów wczoraj kupiłem 2 sztuki w chinach ale dotrą do mnie w lipcu ,więc pewno zajmę się nimi w sierpniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted June 10, 2022 Share Posted June 10, 2022 Świetna praca. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winrich Posted June 11, 2022 Author Share Posted June 11, 2022 @mikemcdziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted June 11, 2022 Share Posted June 11, 2022 Podobaś. Oczopląsu można dostać, tyle tu tego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winrich Posted June 12, 2022 Author Share Posted June 12, 2022 @Marcin M.Dziękuję. Aparat skraca perspektywę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts