winrich Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 (edytowane) Jak wynika z jednego zdjęcia, rzecz się dzieje na szlaku turystycznym niebieskim. Jest to opowieść o spotkaniu straży parku z turystą bez ważnego biletu. Całość, poza figurkami i zieleniną, ulepiona z milliputa. Figurki to First Legion Fantasy w skali 28 mm. Strasznie trudno się fotografuje taką scenkę, gdzie nie ma głównego obiektu. Edytowane 4 Czerwca 2022 przez winrich 12 Cytuj
zaruk Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 Consummatum est... Biegłość w odwzorowywaniu gruntu i szaty budzi szacunek. Biegłość w malowaniu zresztą też, choć część rozjaśnień wydaje mi się warta stonowania. Rozumiem jednak, że są to wymagania przy tak małych figurkach. Zdradź proszę jakiej żywicy użyłeś. A jeśli chodzi o szlak, to moim zdaniem jest on oznaczony muchomorkiem. Czyli Tytus tam był... 1 Cytuj
gren Napisano 6 Czerwca 2022 Napisano 6 Czerwca 2022 bajkowo. coraz bardziej przekonuję się do 28 mm Cytuj
winrich Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Napisano 6 Czerwca 2022 @zaruk żywica: https://allegro.pl/oferta/zywica-epoksydowa-odlewnicza-deko-k-zalew-do-5-cm-8333243936 praktycznie bezwonna, dobrze się odpowietrza pozostaje mało bąbelków. Co do rozjaśnień, to myślę że warto wyrobić sobie opinię na żywo - dioramka będzie na Kontraście. Oznaczenie szlaku jest na prawo od tabliczki z muchomorem. @gren 28 mm polecam jako odskocznie od poważniejszych tematów 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2022 Napisano 6 Czerwca 2022 23 godziny temu, zaruk napisał: A jeśli chodzi o szlak, to moim zdaniem jest on oznaczony muchomorkiem. Czyli Tytus tam był... @zaruk---> wspomnienia wróciły hehe - tylko to chyba stanica w Bieszczadach była o ile mnie pamięć nie myli Cytuj
zaruk Napisano 6 Czerwca 2022 Napisano 6 Czerwca 2022 6 minut temu, M.A.V. napisał: tylko to chyba stanica w Bieszczadach była o ile mnie pamięć nie myli Oczywiście, to były Bieszczady. 56 minut temu, winrich napisał: Oznaczenie szlaku jest na prawo od tabliczki z muchomorem. Widziałem, ale wspomnienie młodzieńczych lektur zwyciężyło. Cytuj
gren Napisano 7 Czerwca 2022 Napisano 7 Czerwca 2022 13 godzin temu, winrich napisał: @gren 28 mm polecam jako odskocznie od poważniejszych tematów wczoraj kupiłem 2 sztuki w chinach ale dotrą do mnie w lipcu ,więc pewno zajmę się nimi w sierpniu. Cytuj
Marcin M. Napisano 11 Czerwca 2022 Napisano 11 Czerwca 2022 Podobaś. Oczopląsu można dostać, tyle tu tego . Cytuj
winrich Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Napisano 12 Czerwca 2022 @Marcin M.Dziękuję. Aparat skraca perspektywę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi