winrich Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 (edytowane) Jak wynika z jednego zdjęcia, rzecz się dzieje na szlaku turystycznym niebieskim. Jest to opowieść o spotkaniu straży parku z turystą bez ważnego biletu. Całość, poza figurkami i zieleniną, ulepiona z milliputa. Figurki to First Legion Fantasy w skali 28 mm. Strasznie trudno się fotografuje taką scenkę, gdzie nie ma głównego obiektu. Edytowane 4 Czerwca 2022 przez winrich 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Consummatum est... Biegłość w odwzorowywaniu gruntu i szaty budzi szacunek. Biegłość w malowaniu zresztą też, choć część rozjaśnień wydaje mi się warta stonowania. Rozumiem jednak, że są to wymagania przy tak małych figurkach. Zdradź proszę jakiej żywicy użyłeś. A jeśli chodzi o szlak, to moim zdaniem jest on oznaczony muchomorkiem. Czyli Tytus tam był... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 6 Czerwca 2022 Share Napisano 6 Czerwca 2022 bajkowo. coraz bardziej przekonuję się do 28 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 @zaruk żywica: https://allegro.pl/oferta/zywica-epoksydowa-odlewnicza-deko-k-zalew-do-5-cm-8333243936 praktycznie bezwonna, dobrze się odpowietrza pozostaje mało bąbelków. Co do rozjaśnień, to myślę że warto wyrobić sobie opinię na żywo - dioramka będzie na Kontraście. Oznaczenie szlaku jest na prawo od tabliczki z muchomorem. @gren 28 mm polecam jako odskocznie od poważniejszych tematów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2022 Share Napisano 6 Czerwca 2022 23 godziny temu, zaruk napisał: A jeśli chodzi o szlak, to moim zdaniem jest on oznaczony muchomorkiem. Czyli Tytus tam był... @zaruk---> wspomnienia wróciły hehe - tylko to chyba stanica w Bieszczadach była o ile mnie pamięć nie myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Czerwca 2022 Share Napisano 6 Czerwca 2022 6 minut temu, M.A.V. napisał: tylko to chyba stanica w Bieszczadach była o ile mnie pamięć nie myli Oczywiście, to były Bieszczady. 56 minut temu, winrich napisał: Oznaczenie szlaku jest na prawo od tabliczki z muchomorem. Widziałem, ale wspomnienie młodzieńczych lektur zwyciężyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 13 godzin temu, winrich napisał: @gren 28 mm polecam jako odskocznie od poważniejszych tematów wczoraj kupiłem 2 sztuki w chinach ale dotrą do mnie w lipcu ,więc pewno zajmę się nimi w sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 Świetna praca. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 @mikemcdziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 Podobaś. Oczopląsu można dostać, tyle tu tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2022 @Marcin M.Dziękuję. Aparat skraca perspektywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi