Leszek.Sz. Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Dołącz, dołącz to zrobi się z tego razem eskadra Mig-15Bis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 A co Wy na to: http://ipmsphilippines.com/v3/index.php?option=com_content&view=article&id=66:hobby-boss-lands-a-winner-with-its-148-tbf-1c-avenger&catid=3:test-shot-reviews&Itemid=28 Bo ja jestem 'lekko' zaskoczony. Przecież Accurate Miniatures wciąż jest jednym z najładniejszych modeli (w ogóle) i szczerze mówiąc wątpię, żeby ten był lepszy. Ceną też chyba nie będą konkurować z AM, bo HobbyBoss'y w 1/48 są drogie jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Witam. Z opisu wynika , że produkt Hobby Bossa ma plusy w stosunku do AM. Przede wszystkim -mechanizm składania skrzydeł - można je zrobić złozone prosto z pudła ; dzielona kabina i o wiele więcej do podwieszenia . Do tego nie wygląda na jakościowo gorszy od AM , jak dorzucą dużą kalkę z różnorodnymi malowaniami - to przebiją AM . Inna rzecz , ze mogliby zrobić coś oryginalnego , np. Devastatora , który zastąpiłby wysłużony zastaw Monogram . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 A co Wy na to:HobbyBoss'y w 1/48 są drogie jak cholera. Modele tej firmy kupowane w Hong Kongu przy dzisiejszym kursie dolara to jedne z najtańszych w tej skali. Pamiętać trzeba też o stosunku cena/jakość który to stawia je na wysokim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 A co Wy na to:HobbyBoss'y w 1/48 są drogie jak cholera. Modele tej firmy kupowane w Hong Kongu przy dzisiejszym kursie dolara to jedne z najtańszych w tej skali. Pamiętać trzeba też o stosunku cena/jakość który to stawia je na wysokim miejscu. Tanie to one są jak sobie je kupimy sami na Wschodzie. Choć trzeba doliczyć koszt przesyłki z Chin. Ale jak ja widziałem model Raffale w naszych sklepach za grubo powyżej 100, to raczej nie jest tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Tanie to one są jak sobie je kupimy sami na Wschodzie. Choć trzeba doliczyć koszt przesyłki z Chin. Ale jak ja widziałem model Raffale w naszych sklepach za grubo powyżej 100, to raczej nie jest tanio. Tanio, to może być pojęcie względne Przykładowo od jakiegoś czasu mam ochotę na Mirage III CJ w 1:48. W model-manii można go mieć już za około 60 zł, a z LuckyModel za około 29$ z przesyłką. Jak widać zamawiać ten jeden konkretny model ze wschodu, to nie bardzo jest sens. Ale Rafale można mieć za niecałe 43$ (z przesyłką). Tak więc mocno zależy to od modelu. Generalnie modele w 1:48 chyba aż takie drogie nie są (nawet jak kupujemy je u nas) Podejrzewam, że Rafale jest taki drogi, z uwagi, że to nowość. Przykładowo Avenger, o którym Avi informował, kosztuje w LuckyModel aż prawie 40$ + przesyłka. Ciekawe za ile będzie można kupić go w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie wiem jak dla Was... ale ten Mig-15 HB to mój kandydat na model roku w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 ????!!!!! Ja w temacie Mi-8T..... Kupiłem ten model, ale po skonfrontowaniu z dostępnymi materiałami wynika, że to rasowy....Mi-17. pozbawiony jedynie uzbrojenia i belek podwieszeń. Jeśli ktoś może utwierdzić mnie w przekonaniu, że jednak się mylę niech to zrobi natychmiast, zanim kupię polskie kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 ????!!!!!Ja w temacie Mi-8T..... Kupiłem ten model, ale po skonfrontowaniu z dostępnymi materiałami wynika, że to rasowy....Mi-17. pozbawiony jedynie uzbrojenia i belek podwieszeń. Tak. Masz racje. I to wersja z powiększonymi zbiornikami paliwa. Z tego co wiem w polsce latały(latają) maszyny w tej wersji z nr 602,603,606,608 i w lotnictwie marynarki 5528. Zeby nie było tak łatwo to w modelu trzeba zrobić harakterystyczne przewężenie na prawym zbiorniku w miejscu przejścia zbiornika właściwego w osłone instalacji klimatyzacyjnej co pokazuje zdjęcie Druga mała przeróbka to klapka zamykająca gniazda zasilania lotniskowego z lewej strony przedniej części kadłuba. W modelu są dwa wejścia jak w mi-8 ,natomiast w mi-17 jest jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Dzięki tees. Idąc dalej, należy zaszpachlować klapkę przy dolnej prowadnicy drzwi, zmienić układ żaluzji przy silniku rozruchowym AI-9W z poziomych pięciu na pionowe trzy Wybór egzemplarza jest oczywisty - "gad" z Marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 W zapowiedziach widziałem mi-17 jednak bez uzbrojenia. Ciekawe czy wydadzą wersję z uzbrojeniem tą z 6 podwieszeniami bo tylko taka mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Klapka moim zdaniem nieprzeszkadza bo dzwi i tak chyba zrobisz otwarte więc widać jej nie będzie. Co do żaluzji to co ty chcesz przerabiać? Jest tak jak być powinno ,oczywiście jeśli gadem jest 5528. Tak kumam ,chociaż mogę się mylić. A wracając do nazwy zestawu jako Mi-8 to morze być tak że w Rosji niema takiej nazwy jak MI-17. To jest kod handlowy produktu zwanego Mi-8 MTV który idzie (szedł ) na eksport do krajów zaprzyjażnionych Wielkiego Brata ale ta nazwa jakoś się tak przyjęła i tak zostało do dziś .Przypuszczam ze u chinców też nie było Mi-17 tylko MI-8 i ztad to zamieszanie. Jakby niebyło to modelik jest super i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Faktycznie, gad z Marynarki ma żaluzje poziome, takie jak w modelu. Pisząc o tych żaluzjach patrzyłem na rysunek porównawczy Mi8 i Mi17 z numeru 27 "Lotnictwa z szachownicą". Może ten element był różny w różnych seriach produkcyjnych. Tak czy siak robię tego morskiego z "oczami" więc nie ma problemu. Te oczy wyglądają kapitalnie i wnoszą trochę życia w ten szary mundurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Proponuję zmienić temat na "Letnia ofensywa wielbicieli śmigłowców" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Na stronie producenta winieje f-16 w wersji A/B/C, ciekawe czy to będzie zestaw easy czy coś bardziej porządnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Wstawiam fotke kabiny z mi-24 może ktoś cos powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam. Kabinka wygląda niezle.Po malowaniu kabiny widzę że będzie to coś zmodyfikowanego ostatnio. Coś z nr 739,735,732, bo malowanie typowe pod gogle noktowizyjne a z tego co wiem to egzemplarze z tymi nr burtowymi są narazie zmodyfikowane do tego standardu.Mówię oczywiście o śmigłowcach polskich. No chyba że robisz coś nie polskiego. Pchaj temat dalej a ja kibicuje. Az tobie zazdroszcze bo wiem ze wtym modelu wszystko pasi jak ulał a ja męcze sokoła z AJ Model. Normalnie rzeznia, masakra, ale się zawziołem żeby go zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 tees A gdzie tam robię ruski z kalek zestawowych z 2000 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 tees A gdzie tam robię ruski z kalek zestawowych z 2000 roku. A nie lepiej irackiego ?? Malowanie z 1984r więc pewnie był użyty przeciwko Iranowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 A może takiego PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 mirage3 iracki będzie z italeri i jeszcze jeden w szare kamo jak na pudełku trrumpka w 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 A może takiego PZDR Konrad, przestań mącić ludziom w głowach Kolega chce zrobić porządnego, jak pan bóg przykazał, Rosjanina lub Irakijczyka, a Ty wyjeżdżasz z takim czymś... NIE NADA! A poza tym nie kracz, bo wykraczesz... Jeszcze 'busz' najedzie Iran, a znając geniusz naszego 'kartofla' to na bank się tam wpakujemy I bedzie lipa do kwadratu ps.: do TomaszDudek - zmień ten obrazek w podpisie bo to przegięcie z tą wielkością!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 ZIO BY NAITT szkoda że nie operacja pęknięty jeż golimy saddama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Na chwilę odchodząc od śmiglaków, Mig-15bis i uti za 19,50 PLN z Hobbyboss dostępny już w martoli. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 I F105D, wreszcie coś nowszego niż stary Monogram. Tylko czekać Migów 17F i PF!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi