zbigi10000 Posted June 8, 2022 Share Posted June 8, 2022 (edited) Model dobrze spasowany , choć ma swoje momenty i potrafi dać w kość . Wymalowany Mr hobby C315 spód C316 , lakier GX 114. Owiewka niestety pękła mi podczas budowy i pierwszy raz zmuszony byłem wykonać samodzielnie vacu. Nie jest idealnie , ale musi tak zostać , niestety od producenta już nie dostanę . Ciekawe czy firma jeszcze powróci na rynek . Edited June 8, 2022 by zbigi10000 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted June 8, 2022 Share Posted June 8, 2022 (edited) 31 minut temu, zbigi10000 napisał: Ciekawe czy firma jeszcze powróci na rynek . Trumpeter kupił formy więc jest szansa. A model bardzo fajny . Edited June 8, 2022 by barszczo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted June 9, 2022 Share Posted June 9, 2022 Bardzo ładnie wyszedł. Podoba mi się brudzenie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbigi10000 Posted June 9, 2022 Author Share Posted June 9, 2022 20 godzin temu, barszczo napisał: Trumpeter kupił formy więc jest szansa. A model bardzo fajny . To dobra informacja . Ciekawe kiedy Trumpeter wznowi Kitty hawk'owe modele . Bo ich ceny na rynku wtórnym nie są ciekawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted June 9, 2022 Share Posted June 9, 2022 Co najbardziej dało w kość w tym modelu? Pomijając owiewke 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbigi10000 Posted June 9, 2022 Author Share Posted June 9, 2022 Model podzielony jest na 3 podstawowe sekcje ,przód kadłuba , reszta kadłuba z wlotami powietrza , skrzydła . Trudności sprawia 2 sekcja , budowa tego elementu przypomina budowę modeli kartonowych , lecz bez szkieletu , mimo dość dobrego spasowania , jest stresująca . Jest jeszcze niefortunny podział skrzydeł , gdzie trzeba dolną część szpachlować ,odtwarzać nity i linie podziału . Co do owiewki dość dobrze pasowała , ale nieszczęśliwie pękła . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted July 17, 2022 Share Posted July 17, 2022 Fajny i niezbyt popularny temat . Ciekawa nieco zapomniana maszyna . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 Bardzo rzadki ptaszek na forum. Świetnie wykonany model. Jest na czym oko oprzeć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbigi10000 Posted July 19, 2022 Author Share Posted July 19, 2022 Dziękuję. Ostatnio mam zacięcie na wczesną erę odrzutowców , bardzo ciekawe konstrukcje i wiele zapomnianych samolotów . Aktualnie jestem przy McDonnell F3H Demon , Chance Vought F-8 Crusader . W kolejce FJ 2 Fury ,FJ 4B . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts