zbigi10000 Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) Model dobrze spasowany , choć ma swoje momenty i potrafi dać w kość . Wymalowany Mr hobby C315 spód C316 , lakier GX 114. Owiewka niestety pękła mi podczas budowy i pierwszy raz zmuszony byłem wykonać samodzielnie vacu. Nie jest idealnie , ale musi tak zostać , niestety od producenta już nie dostanę . Ciekawe czy firma jeszcze powróci na rynek . Edytowane 8 Czerwca 2022 przez zbigi10000 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) 31 minut temu, zbigi10000 napisał: Ciekawe czy firma jeszcze powróci na rynek . Trumpeter kupił formy więc jest szansa. A model bardzo fajny . Edytowane 8 Czerwca 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Bardzo ładnie wyszedł. Podoba mi się brudzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 20 godzin temu, barszczo napisał: Trumpeter kupił formy więc jest szansa. A model bardzo fajny . To dobra informacja . Ciekawe kiedy Trumpeter wznowi Kitty hawk'owe modele . Bo ich ceny na rynku wtórnym nie są ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Co najbardziej dało w kość w tym modelu? Pomijając owiewke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 Model podzielony jest na 3 podstawowe sekcje ,przód kadłuba , reszta kadłuba z wlotami powietrza , skrzydła . Trudności sprawia 2 sekcja , budowa tego elementu przypomina budowę modeli kartonowych , lecz bez szkieletu , mimo dość dobrego spasowania , jest stresująca . Jest jeszcze niefortunny podział skrzydeł , gdzie trzeba dolną część szpachlować ,odtwarzać nity i linie podziału . Co do owiewki dość dobrze pasowała , ale nieszczęśliwie pękła . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Fajny i niezbyt popularny temat . Ciekawa nieco zapomniana maszyna . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Bardzo rzadki ptaszek na forum. Świetnie wykonany model. Jest na czym oko oprzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 19 Lipca 2022 Autor Share Napisano 19 Lipca 2022 Dziękuję. Ostatnio mam zacięcie na wczesną erę odrzutowców , bardzo ciekawe konstrukcje i wiele zapomnianych samolotów . Aktualnie jestem przy McDonnell F3H Demon , Chance Vought F-8 Crusader . W kolejce FJ 2 Fury ,FJ 4B . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi