laskonogi Napisano 20 Września 2024 Share Napisano 20 Września 2024 16 godzin temu, CH123 napisał: . Rufa tak z ręki, mama mija podziel si ejak to zrobiłes szablon jakie narzedzia // jakist tutorial :)_)))) szacun 16 godzin temu, CH123 napisał: dziobnicę wymieniłem na jeden kawałek z klonu tylko pogłębiony na łączeniach nożykiem tak wyszło zajeładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 20 Września 2024 Autor Share Napisano 20 Września 2024 8 godzin temu, laskonogi napisał: mama mija podziel si ejak to zrobiłes szablon jakie narzedzia // jakist tutorial :)_)))) szacun tak wyszło zajeładnie Nie za bardzo jest co pokazywać. Kolumienki były odchudzane frezarką proxona, bawiłem się tylko kątem imadła. A te kwiatuszki wyciąłem piłą włosową do przyklejonego skanu i wykończyłem w miarę możliwości frezem z wolnej ręki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 27 Września 2024 Autor Share Napisano 27 Września 2024 (edytowane) Tak więc jak mawia klasyk pokazuję i objaśniam W łapki wpadła drukareczka 3d więc otworzyło się okno na nowe możliwości. Na szczęście nie musiałem jej finansować, bo z budżetem na ten rok krucho. Kolumienki jak fajne by w gruszy nie były nie uzyska się takich detali w tej skali z ręki. Przejrzałem pozostałe relacje z budowy tego modelu i jej siostrzanego odpowiednika większość była robiona w 1/48 a nawet z tych chyba tylko 2 były zrobione tak że mucha nie siada. W pozostałych kamera dziwnie traciła ostrość akurat na ornamentach Do wymiany idzie cała rufa i wszystkie okienka. Myślę, że co niektórzy fani idealnie prostych okienek będą zadowoleni Kolumienki, okienka i liście wyszły spod mojej ręki(w blenderze), natomiast figura dziobowa i kwiatek to już robota innego artysty. Jeżeli jest ktoś zainteresowany mogę podesłać linka zaprojektował mnóstwo rzeczy do francuskich okrętów od dział po galiony i zestawy ornamentów Z tak pięknym galionem mogę go dokończyć jako L'Orient Edytowane 27 Września 2024 przez CH123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi