Gościu Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Tristar na szybko,z uwagi że mam jeszcze Pz I z flaczkiem,chciałem zobaczyć jak mi się go bedzie składało, powziąłem szybką decyzję ze wpierw dłubnę tegoż..w wersji A. Malowania można dobrać kilka,ja chcąc w miarę szybko zakończyć wybieram to z 39` Model jeśli chodzi o spasowalność mogę śmiało polecić,a bardziej obeznani mówią że jest bardzo poprawny(względem oryginału) Jest kilka części, które od razu należałoby wymienić..np haki do dzwigania. Niestety miałem mały wypadek,mam ograniczone pole manewru do 1 ręki(zostają zestawowe). Niby możnaby odpocząć,przestać..dać łapie odpocząć...ale nie umiem;] ....zacisnąłem zeby i dokleiłem to co potrzeba. Z tanka będzie wystawało 2ch statystów pozorantów-jak proponje producent(obrazek pudełkowy) Teraz gąski,czy ktoś miał doczynienia z tymi pracującymi zestawowymi? Dodam że mam friule, także jeśli z tymi cos niehalo..mogę zamienić. Nie ma to jak modelarz kaleka Na teraz to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 o, jaki ładny będzie modelik... nie mam z nim doświadcczenia, ale na pewno coś fajnego znowu wysmażysz. będę oglądał dalej z Wielkiej Brytanii. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Model ładny:) Gdzie dostałeś takie fajne zaciski? I co się stało w rękę... Pozdrawiam, Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Super model niemiecka pancerka rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Lipca 2008 Autor Share Napisano 11 Lipca 2008 Wielkiej Brytanii. pozdrawiam. Wzajemnie,udanego pobytu ! Gdzie dostałeś takie fajne zaciski? Leżą u mnie "od zawsze", nie pamietam juz dokładnie skąd,gdzie i za ile... I co się stało w rękę... Szkoda słów niemiecka pancerka rządzi Co kto lubi...akurat ja lubię ;) Szpachla na figurkach...tu niestety się nie popisali...raczej takie one sobie. Baza na tanku/figurkach schnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Dioramka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Ładnie i szybko Ci idzie (jak na kalekę) Ile razy widzę taką jedyneczkę myślę sobie, że na mojej dioramie, przydałby się taki rozbity egzemplarz, eh modelarskie plany & wizje Rozumiem, że to taka przerwa od "SonderPanzerWagonenZugBurg" tak ? Z tą ręką to ale żeś dał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Kolejny pproducent (Tristar), który spieprzył detale w jedynce... Uprościli okropnie mocownanie pod składaną antenę, te małe światła na błotnikach... A główny reflektor, choć wyfrezowany dali w zestawie (?), to trochę płaski jest. Wiem, wiem, wybrzydzam, ale miałem okazję popełnić Zvezdę. Kibicuję, bo jedyneczka (nawet ta w brzydkiej dla mnie wersji A, osobiście wolę Ausf. B) to taki wdzięczny, przyjemny temat . Szkoda, że to nie MB. Tego byś już tak szybko nie złożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Zbyszek napisał:niemiecka pancerka rządzi Co kto lubi...akurat ja lubię ;) Jak to mówi mój kolega:" Jestem patriotą, sklejam tylko niemieckie czołgi. (Dodam tylko, że kolega to 100% Polak) (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 No jak zwykle mistrz szybkosci, ledwie zaczal juz maluje.... ech ... a ja dopiero aranz pod dio z 39go zrobilem z tym tankiem i figurami a zaczalem chyba z miesiac temu... PS A jak figury kiepskie to ich nie uzywaj ;) Szkoda, że to nie MB. Tego byś już tak szybko nie złożył. Pytanie tylko po co sie palowac z kiepskim modelem jak jest Tristar, ktory badz co badz wg specow z perthmilitarymodelling.com jest najlepszym modelem tego czolgu w 35. (pisze o wersji z wnetrzem ktora sklejam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 Rozumiem, że to taka przerwa od "SonderPanzerWagonenZugBurg" tak ? Dokładnie Szkoda, że to nie MB Nie kupowałbym, dla osób które chcą oszczędzać na modelu: koszt modelu to coś w granicach 40 zł...jednak musisz kupować do niego szpachlę...dobrą to jest 10-20 zł.... Reasumując, lepiej już kupić Dragona A główny reflektor, choć wyfrezowany dali w zestawie (?) Tak, jedyne co boli to brak szybki(oszklenie niestety z szarego plastiku) te małe światła na błotnikach... Ważne, że bez jam skurczowych. Jest lekkie wgłębienie także spokojnie można zrobić szybkę z lakieru czy akrylu bezbarwnego(uprzednio malując odblask) Dioramka będzie Question Nieprędko(jeśli w ogóle) Jak to mówi mój kolega:" Jestem patriotą, sklejam tylko niemieckie czołgi. (Dodam tylko, że kolega to 100% Polak) (: yyyyy ? No jak zwykle mistrz szybkosci, ledwie zaczal juz maluje....ech Nie lubię wałęsającego sie po kątach szarego plastiku.....jak masz baze...możesz mieć wizje haha a ja dopiero aranz pod dio z 39go zrobilem z tym tankiem i figuramia zaczalem chyba z miesiac temu... Z tego co się orientuję zacząłeś kilka projektów...sporo wstecz aniżeli miesiąc PS A jak figury kiepskie to ich nie uzywaj ;) A właśnie że użyję ! (tupnął nogą ) Pytanie tylko po co sie palowac z kiepskim modelem jak jest I wszystko jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 Troszkę pokolorowane,teraz znów sido i wash. Później lakier i ....no to później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Czyżbyś robił dioramkę przedstawiającą scenkę z filmu "Jeździec bez głowy" Przepraszam ale nie mogłem się pohamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Biedni byli Ci czołgiści skoro musieli w płaszczach przeciskać się przez takie włazy hehehe - szkopska dola :P Nie wiem czy to kwestia fotki czy może kranu w lapsie ale jakoś kolory tych figurek, ta skóra na ręce - żółta taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Bo mieli żółtaczkę, to im w płaszczach kazali chodzić Rafale skąd wytrzaskłeś taką fajną mapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Pewnie zrobił tak jak ja czyli sobie wydruknął mam kilka takich map, jak gdzieś znajdę plik z zestawem -mapy, drogowskazy itp itd to Ci prześle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 Czyżbyś robił dioramkę przedstawiającą scenkę z filmu "Jeździec bez głowy" Nieeeeeeee...nic nie widząc,nic nie słysząc ta skóra na ręce - żółta taka Twisted Evil Teraz tak musi być ;) Rafale skąd wytrzaskłeś taką fajną mapę Z szuflandii....Plus Model to Ci prześle. Zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Model cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Więc tak,dałem lekki wash,maznąłem kilka gumowych oraz metalowych części. Szykują sie już narzędzia, się malują się -zrezygnowałem z krzyża na przedzie na rzecz liścia debu:D Dorobiłem słuchawki do MP3 Z gąsek zestawowych rezygnuje na rzecz friulmodel, obawiam się, że wszystkie rozpuszczalnikopodobne chemie Miga mogą mi "zespawać" złączenia plastikowe. Trzeba włączyć jakis film setki razy ogladany i poskładać traki...kolejna kochana przeze mnie czynność(zaraz po szlifowaniu kół w niemieckiej pancerce) W razie jakichs sugestii prosze o nie teraz, póki nie jest jeszcze za późno ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Mam takie pytanko jak pomalujesz model lakierem matowym to bedzie jaśniejszy bo teraz jest strasznie ciemny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 bo teraz jest strasznie ciemny ? I bardzo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 No właśnie, w początkach był bardzo jasny,zaciemniłem model...obawiajac sie że jest jeszcze zbyt jasny. Natomiast bardzo zadowolony jestem z koloru feld grau na płaszczach. Patrzac sie na nie wyglada ni to zieleń,ni to szary-czyli taki jak powinien być(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Ach, jedyneczki... śliczności... Ten główny reflektor aż się prosi o wstawienie imitacji żarówki. Swoją drogą to dziwne, że nie dali doń oszklenia. Widać wyraźnie próg wybrany w formie, zapewne pod szybkę właśnie. Czy panzerek dosatnie MIG-owego "faded panzer gray'a"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Ten główny reflektor aż się prosi o wstawienie imitacji żarówki Ano: Czy panzerek dosatnie MIG-owego "faded panzer gray'a"? Bardzo delikatnego,nie chcę aby mi rozjaśniło bardziej model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Natomiast bardzo zadowolony jestem z koloru feld grau na płaszczach. Patrzac sie na nie wyglada ni to zieleń,ni to szary-czyli taki jak powinien być(?) Tak Faktycznie, ciemny. Według mnie za bardzo. http://www.panzer.punkt.pl/galerie_1/galer_kolor/8.jpg ten jest jaśniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi