Bikernytzu Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) Witajcie! W zwiazku iż zostałem skrzywdzony ...wróć! Dostalem od kobiety prezent w postaci mistercrapowego zestawu Su-25k w 72ce (spory sukces , że skala się pokrywa z moim zainteresowaniem) Postanowiłem honorowo podjąć się projektu z racji tego iż to prezent i trzeba to docenić! Inboxa przedstawiać chyba nie muszę gdyż jest to staaaare KP z wypuklymi liniami i kilkoma błędami... Z całości modelu po szybkim rzuceniu okiem NIE będę potrzebował nic poza kadłubem i skrzydłami! Z racji tego , że kilka już posiadam ( Su-25) różnych producentów i trochę dodatków skompletowałem...stworzyłem sobie "Upgrade full wypas kit" Do całości ze swojego pudla z dodatkami do modeli wykopałem coś takiego: W planie będzie trochę nowsza wersja niż K mianowicie z działań w Syrii czyli Su-25sm. Trzymajcie kciuki ! Ciekawe kto kogo skończy pierwszy... ja-Model czy przez Model ja sam ze sobą Edytowane 27 Lipca 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) W międzyczasie gdy te 11 czesci użytych z zestawu (ogon skrzydła kadłub silniki )schnie sklejonych razem , skleiłem wyrzutnie B-13Ł Zabrałem sie ochoczo za ulepienie od podstaw przedniego golenia ,calkiem prosta konstrukcja wiec szybko poszło Tylne z Artmodel, poprawione i nieco zmodyfikowane własnoręcznie ,nastepnie odlane z żywicy. Oczyściłem z nadlewek "Na gotowo" i tak to wyglada: Edytowane 26 Lipca 2022 przez Bikernytzu 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) Ale urwał.... Zasiadam do oglądania w pierwszym rzędzie z popcornem i colą... Edytowane 26 Lipca 2022 przez bart207skw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) Dzieki Krzysiu Tymczasem ...Ogonek poprawiony biorąc na wzór zvezde i Artmodel. Żywiczne Dysze silników wklejone i... pasują idealnie ! Edytowane 26 Lipca 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Nie lubię ruskiej techniki i ruskich samolotów ale z przyjemnością pokibicuję Twoim poczynaniom z tym modelem. Będziesz nacinał na wklęsłe linie podziałowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 57 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Nie lubię ruskiej techniki i ruskich samolotów ale z przyjemnością pokibicuję Twoim poczynaniom z tym modelem. Będziesz nacinał na wklęsłe linie podziałowe ? Taki jest plan ażeby jakoś to wyglądało. Pracy z tym będzie co nie miara... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) Cos już podziergalem kilka linii a i kokpit wklejony Pasuje idealnie Edytowane 26 Lipca 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Lipca 2022 Autor Share Napisano 27 Lipca 2022 Kilka detali do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 Jakim narzędziem planujesz naciąć linie podziałowe ? Masz jakieś rysiki do tego celu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Lipca 2022 Autor Share Napisano 27 Lipca 2022 Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Jakim narzędziem planujesz naciąć linie podziałowe ? Masz jakieś rysiki do tego celu ? Trumpeterewskie narzędzie, linie będą podłóg su25 z artmodel ,jest to chyba najlepszy Model tego samolotu w tej skali. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 1 godzinę temu, Bikernytzu napisał: Trumpeterewskie narzędzie, linie będą podłóg su25 z artmodel ,jest to chyba najlepszy Model tego samolotu w tej skali. Polecam rysiki Border Models i DSPIAE ewentualnie igłę i rysik MRP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 (edytowane) Dzieki za radę, może w przyszłości zakupie , puki co wykorzystuje co mam pod ręką Tymczasem pozostałe hamulce aerodynamiczne ze Zvezdy postanowiłem wykorzystać do tego modelu plus mały scrach Pylony są.....jakie są czyli beznadzieja... będę musiał zrobić nowe.do tego wykorzystam Artmodel'owskie bo wyglądają naprawdę zacnie w porównaniu do np Zvezdy. Edytowane 28 Lipca 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 14 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Polecam rysiki Border Models i DSPIAE ewentualnie igłę i rysik MRP. Szczerze mówiąc to narzędzie się szybko tepi i trzeba ostrzyć często.zatem jeszcze raz dzieki za radę , zapewne z czasem coś bede musiał zakupić z w/w. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Ciekawe ile modelu MC będzie docelowo w modelu... Raczej chyba tylko kadłub. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 29 Lipca 2022 Autor Share Napisano 29 Lipca 2022 (edytowane) 12 godzin temu, bart207skw napisał: Ciekawe ile modelu MC będzie docelowo w modelu... Raczej chyba tylko kadłub. Tu masz rację kadłub, skrzydła, koniec!tyle .reszta to żywica Ciężka walka z tym ryciem..puki co tak to wygląda: Edytowane 29 Lipca 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Lipca 2022 Share Napisano 29 Lipca 2022 40 minut temu, Bikernytzu napisał: Tu masz rację kadłub, skrzydła, koniec!tyle .reszta to żywica Ciężka walka z tym ryciem..puki co tak to wygląda: Od razu lepiej wyglada z liniami wklęsłymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 29 Lipca 2022 Autor Share Napisano 29 Lipca 2022 (edytowane) Chyba udało się wejść na poziom Zvezdy co lini podzialu na naszym kochanym mistercrapie w tym momencie.... Niestety jeszcze trochę zostało do wymęczenia Edytowane 29 Lipca 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 Podziwiam zapała i chęci, wygląda to całkiem, całkiem . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 Stare dobre KP w nowym wykonaniu :). Jestem ciekaw efektu końcowego :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 7 Maja 2023 Autor Share Napisano 7 Maja 2023 Powoli wracam do tematu , jeśli czas pozwoli być może pójdzie szybko i gładko bo najgorsze rzeźby już za mną... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 Super. I jeszcze jakiś Jaczek się tam przykleił . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 10 Maja 2023 Autor Share Napisano 10 Maja 2023 1 godzinę temu, barszczo napisał: Super. I jeszcze jakiś Jaczek się tam przykleił . Jaczek się robi I będzie pierwszy... Z mydła tj. Amodel , ale modelarstwo to modelarstwo , nie którzy wolą "hard way" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 Mydło, mydłem, ale dobrze jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 Yak-38 w galerii a su25 powoli do przodu... Skopiowałem pylony z Artmodel gdyż są najdokładniejsze i dziś udało się je wkleić. Teraz będzie z górki gdyż wszystkie potrzebne elementy już sa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi