Wymysl Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 (edytowane) Dil klepnięty, oceniony głęboko w wątku obok, a ja chciałem się przyjrzeć jak sprawa wygląda z punktu widzenia modelarza-kolekcjonera aerodyn z szachownicą. Modelu FA-50 jako takiego nie ma, są za to samolotu, z którego się wywodzi, czyli T-50. 1:72 Bardzo prosty model Academy do składania bez kleju... Tak uproszczony, że nie ma nawet podwozia, a jedynie podstawkę (na Britmodellerze sugerują, że da się dostosować podwozie od F-16). Występuje w rożnych wariantach pudełkowych. Był dostępny w polskich sklepach. Do tego można sobie sprawić filipińską konwersję na FA-50 zawierającą brakujące podwozie i statecznik pionowy (i kalkomanie, ale w rozważanym temacie raczej zbędne) I drugi zestaw z uzbrojeniem Dostępne na Facebooku https://www.facebook.com/1548733742048308/posts/3154164821505184/ 1:48 Też Academy, ale już normalny model. Też był u nas dostępny. Występuje również pod marką Wolfpack Tu dodatków więcej: koła od Royale Resin, podwozie Scale Aircraft Conversions, dysza silnika ResKita i Wolfpacka, a także konwersja na FA-50 szykowana przez Filipińczyków. Edytowane 27 Lipca 2022 przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 Mam zamiar kupić tego T-50 w 48 a Academy powinno wydać model w 72 na nowo z pełnym podwoziem i uzbrojeniem. Zupełnie nie rozumiem po co Academy wydaje na rynek takie prymitywne zestawy bez podwozia ? Dla bardzo początkujących ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 A może jakimś cudem IBG lub Arma Hobby zdobędzie licencję i wypuści jego model? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 1 godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: A może jakimś cudem IBG lub Arma Hobby zdobędzie licencję i wypuści jego model? Wierzysz w cuda ? Ja nie i wiem, ż Arma ma w nosie modelarzy budujących współczesne samoloty bojowe. Podobnie jak IBG oni jedynie to co się sprzedaje j pójdzie od ręki czyli jedynie śmiglaki i to te najbardziej znane jak Mustang czy FW-190. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 50 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Wierzysz w cuda ? Ja nie i wiem, ż Arma ma w nosie modelarzy budujących współczesne samoloty bojowe. Podobnie jak IBG oni jedynie to co się sprzedaje j pójdzie od ręki czyli jedynie śmiglaki i to te najbardziej znane jak Mustang czy FW-190. Ja tam się nie znam, ale na tym chyba polega prowadzenie firmy produkcyjnej, by oferować to, co się sprzedaje i pójdzie od ręki 2 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 1 godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Ja nie i wiem, ż Arma ma w nosie modelarzy budujących współczesne samoloty bojowe. Jakbyś był prawdziwym modelarzem, to byś se go wystrugał z kart telefonicznych jak np. p. Andrzej Ziober. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi