KaMiV13 Napisano 7 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Jesli macie jakiekolwiek informacje odnośnie wnętrza wymiary poszczególnych elementów wnętrz to chętnie taką pomoc przyjmę, jak są jakieś książki, strony internetowe lub zdj które to pokazują to proszę o podesłanie na pewno to pomoże w budowie z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 8 Sierpnia 2022 Share Napisano 8 Sierpnia 2022 W dniu 7.08.2022 o 15:02, KaMiV13 napisał: Jesli macie jakiekolwiek informacje odnośnie wnętrza wymiary poszczególnych elementów wnętrz to chętnie taką pomoc przyjmę, jak są jakieś książki, strony internetowe lub zdj które to pokazują to proszę o podesłanie na pewno to pomoże w budowie z góry dziękuje Z tym może być lekki kłopot. Nie spotkałem się jeszcze z tak dokładną dokumentacją . Masz na myśli rurki, zawory, dźwignie i inne "wajchy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2022 41 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Z tym może być lekki kłopot. Nie spotkałem się jeszcze z tak dokładną dokumentacją . Masz na myśli rurki, zawory, dźwignie i inne "wajchy" ? Wiadomo wszystkiego nie ma co tak bardzo odwzorowywać ale jakieś większe elementy które zostały pominięte przez producenta. Też wszystkiego niestety nie da się odwzorować bo praca nad modelem by się znacznie przedłużyła a i niektórych elementów po prostu nie będzie widać więc zobaczymy co z tego wyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Jeszcze jedno pytanie do was a mianowicie wstawiać zdj i postępy w odpowiedziach czy w głównym temacie na samym początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Sierpnia 2022 Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia 2022 W odpowiedziach kontynuujesz relację nie w pierwszym poscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) Wiem ze nie ma za dużo nowych rzeczy ale już wkrótce się pojawią z pracy nad silnikiem oraz wieżą Podczas nieobecności naszła mnie myśl na kilka poprawek elementów które już pokazałem a mianowicie w całości usunięcie plastikowych przewodów, dodane uchwyty do przewodów oraz zmiana mocowania przewodów do zbiornika (końcówek). Pora zacząć coś nowego wiec prezentuje wam moją myśl na pokazanie wnętrza silnika. Wycięty element Dodanie elementów żywicznych, trochę nie zgadza się kąt pomiędzy elementami przez co widać delikatnie opadający koniec elementu żywicznego no ale lepsze to niż pusta przestrzeń. Tu widać ścianki o których mowa. Niestety z prac nad silnikiem musimy czekać ponieważ połamałem wiertła przy pracy i niestety praca stoi w miejscu, dopiero w środę praca ruszy na nowo i bede mógł wam pokazać moją wizje na wzbogacenie go o przewody. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez KaMiV13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 16 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2022 (edytowane) Kolejny dzień dzisiaj się wziąłem za czyszczenie elementów sprzęgła oraz szpachlowanie niezbyt dużo tego jest ale zrobiłem tyle na ile pozwolił czas. Czyszczenie elementów skrzyni + właz kierowcy zakończone, jutro będą wiertła wiec prace nad silnikiem ruszą. Samo szpachlowanie i pokazywanie tego nie jest ciekawe no ale tak dla zasady pokaz ile tego jest. A tutaj ciekawostka a mianowicie wyciąłem strop wieży by lepiej eksponować wnętrze, element dość ciężki do wycięcia i pochłoną około 1/1:30h razem z obróbką ale myślę ze to dobry pomysł co o tym sądzicie. Jutro jak tylko dostanę wiertła zabieram się za silnik wiec będzie ciekawiej niż dzisiaj, myślę ze już pod koniec następnego tygodnia zabiorę sie za malowanie ale tylko wtedy jak sie wyrobie z tym i nie połamie wierteł. Edytowane 16 Sierpnia 2022 przez KaMiV13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 21 godzin temu, KaMiV13 napisał: A te napisy zostaną i Niemcy będą wiedzieli kto dostarcza czołgi Sowietom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 17 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Paweł Czarnocki napisał: A te napisy zostaną i Niemcy będą wiedzieli kto dostarcza czołgi Sowietom Napis zniknie w trakcie szlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 17 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2022 Części do silnika wyczyszczone i przygotowane do malowania a sam silnik powoli się uzbraja w przewody Dolna cześć zrobiona. W górnej części przewody trafią na swoje miejsce dopiero po pomalowaniu Jeszcze kilka przewodów i będzie skończona ta strona 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Sierpnia 2022 Share Napisano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Ale ładna jubilerka. Podziwiam. Może jakiś link się przyda http://muzeumgryf.pl/en/exhibits/v-2-tank-engine/ http://tankmuseum.ru/wwii-soviet-tank-v-2-engine/ No i ta stronka jest ciekawa https://t34inform.ru/index.html i jakieś detale, niektóre mają nawet wymiary https://t34inform.ru/doc/sp_Catalog_T-34_1942.html a tutaj szkice silnika i osprzętu https://t34inform.ru/photo/photo_Album_T-34-1940.html https://t34inform.ru/photo/photo_Album_V-2-1944.html Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Paweł Czarnocki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Ale ładna jubilerka. Podziwiam. Może jakiś link się przyda http://muzeumgryf.pl/en/exhibits/v-2-tank-engine/ http://tankmuseum.ru/wwii-soviet-tank-v-2-engine/ No i ta stronka jest ciekawa https://t34inform.ru/index.html i jakieś detale, niektóre mają nawet wymiary https://t34inform.ru/doc/sp_Catalog_T-34_1942.html a tutaj szkice silnika i osprzętu https://t34inform.ru/photo/photo_Album_T-34-1940.html https://t34inform.ru/photo/photo_Album_V-2-1944.html Bardzo dziękuję za materiały, na pewno bede z nich korzysta. Trochę jest tego dłubania ale efekt będzie conajmniej zadowalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Sierpnia 2022 Share Napisano 19 Sierpnia 2022 9 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Podziwiam. Może jakiś link się przyda Kolega Paweł chce Ci w delikatny sposób zwrócić uwagę, że masz źle podpięte przewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2022 6 godzin temu, Rafał B napisał: Kolega Paweł chce Ci w delikatny sposób zwrócić uwagę, że masz źle podpięte przewody Dziś wieczorem postaram się to poprawić, po prostu nie spojrzałem na zdjęcie w czasie montowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Sierpnia 2022 Share Napisano 19 Sierpnia 2022 6 godzin temu, Rafał B napisał: Kolega Paweł chce Ci w delikatny sposób zwrócić uwagę, że masz źle podpięte przewody Rafał nie cwaniakuj tylko sklejaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) Dziś tak jak zapowiedziałem aktualizacja silnika mam nadzieje ze się Element który znajduje w środku wymaga poprawek, na ten moment wszystko zostawione z zapasem. Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez KaMiV13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Sierpnia 2022 Share Napisano 20 Sierpnia 2022 20 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Rafał nie cwaniakuj tylko sklejaj Czekam, aż dasz mi przykład 13 godzin temu, KaMiV13 napisał: Dziś tak jak zapowiedziałem aktualizacja silnika... Zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 20 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) Silnik czeka na dorobiony element a ja tymczasem zająłem się wieżą a to rezultat, wentylatory zamocowane na sucho beda montowane dopiero po pomalowaniu. Dorobione ścianki w wizjerach. Dziś nie dużo nowości ze względu na brak czasu ale jutro postaram się coś więcej wrzucić. Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez KaMiV13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) Delikatne opóźnienie ale jest skończona w 90% wnętrze wieży, brakuje tylko uchwytów na amunicje. Bardzo czasochłonna praca z okablowaniem oraz ze strukturą odlewanej stali która mi wyszła całkiem ok ale mam zamiar to poprawić. Mam nadzieje ze się spodoba Osprzęt w postaci radia oraz innych bajerów zostanie dodany dopiero po pomalowaniu. Wykonywanie małych uchwytów to była istna męczarnia ale w miarę to wyglada tera A na pewno lepiej niż oryginalne. Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez KaMiV13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Sierpnia 2022 Share Napisano 24 Sierpnia 2022 Widzę ze już za późno, ale szkoda że nie pogrubiłeś ścian wieży. W modelu są o wiele za cieńsze, a to bardzo widać przy zdjętym stropie. No i pamiętaj o radiostacji- Trumpeter zapodał tutaj powojenne radio R-123, a jeśli robisz model wojennego Teciaka, to musisz od podstaw zrobić radiostację 10RT-12. Zamienników, z tego co wiem, nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2022 12 minut temu, PiterATS napisał: Widzę ze już za późno, ale szkoda że nie pogrubiłeś ścian wieży. W modelu są o wiele za cieńsze, a to bardzo widać przy zdjętym stropie. No i pamiętaj o radiostacji- Trumpeter zapodał tutaj powojenne radio R-123, a jeśli robisz model wojennego Teciaka, to musisz od podstaw zrobić radiostację 10RT-12. Zamienników, z tego co wiem, nie ma Pogrubienie ścianek fakt mogłem zrobić no ale trudno już za dużo zostało zrobione żeby odnowa to wszystko robić, a co do radiostacji to dziękuję za radę ogarnę zdjęcia i postaram się coś uklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Sierpnia 2022 Share Napisano 24 Sierpnia 2022 Te spawy pod uchwyty na tylniej ściance wieży są troszkę za duże na moje oko w stosunku do wielkości uchwytów. Takim wielkim ściegiem to chyba płyty pancerne się spawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2022 59 minut temu, patrykd napisał: Te spawy pod uchwyty na tylniej ściance wieży są troszkę za duże na moje oko w stosunku do wielkości uchwytów. Takim wielkim ściegiem to chyba płyty pancerne się spawa To moje pierwsze spawy jakie wykonałem, możliwe ze delikatnie za duże ale na żywo wyglada to lepiej. Niestety spędziłem przy tym zbyt dużo czasu żeby to poprawiać, samo zrobienie uchwytów, przyklejenie i zrobienie spawów pochłonęło dobre dwie godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) Jeszcze na wieczór kilka fotek, dolna część wieży oraz działem. Mechanizm obrotu wierzy już uzbrojony, przymiarka na sucho. Magazyn złożony na sucho całoś będzie składana na gotowo po obróbce i pomalowaniu, żywiczna amunicja bo z zestawu to jakiś żart. Zaopatrzyłem się w metalową lufę bo plastikowa to jakaś porażka. Całkowita długoś lufy z zamkiem to około 34cm Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez KaMiV13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Sierpnia 2022 Share Napisano 25 Sierpnia 2022 Amunicje sam odlewałeś ? Lufa z ARMO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi