hlystek Napisano 1 Sierpnia 2022 Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Witam, taki dzień że coraz bardziej chcę skleić Pudla, może da się wykonać w miarę bezboleśnie z pudła? jeśli tak to z którego zestawu? coś z takoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Sierpnia 2022 Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Ciekawy temat i dobre pytanie. Też jestem ciekaw, który zestaw byłby najbardziej odpowiedni.?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Wydaje mi się że to wersja G... tylko jak to u niemców która seria, wczesna z zimmeritem? Ten zestaw się nada czy trzeba szukać Dragona? https://www.mojehobby.pl/products/Panther-Ausf.G-Early-Production-with-Zimmerit.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Sierpnia 2022 Share Napisano 1 Sierpnia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, hlystek napisał: Witam, taki dzień że coraz bardziej chcę skleić Pudla, może da się wykonać w miarę bezboleśnie z pudła? jeśli tak to z którego zestawu? coś z takoma? Poczytaj też o ich historii: http://www.sppw1944.org/index.html?http://www.sppw1944.org/powstanie/czolgi.html Jest też na ten temat artykuł: "MILITARIA XX WIEKU NR 4 (7) 2005" Pantery Powstania Warszawskiego Klaki masz ToroModel lub Weikert Warsztat: i drugi warsztat: Edytowane 1 Sierpnia 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Dzięki za odzew, Militaria powinienem mieć, Czyli wczesna werja pantery G. Trzeba będzie zgłębić temat. jeszcze raz stokrotne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Sierpnia 2022 Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Skoro wyszedł temat Pudla/Magdy, to czy obydwie Pantery przechwycone przez powstańców miały zimmerit? Czy właściwą farbą jest Sandgelb? Magdę już skleiłem, a teraz do kompletu chciałem WP, tylko zdjęć brak i nie wiem co z tym zimmeritem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 (edytowane) Jesli nic nie pomieszałem Pudel to wczesna Pantera G z zimmeritem , Co do drugiej Pantery to też wersja G, Obie miały zimmerit . Wydaje mi sie ze kolor to Dunkengelb.Tylko pytanie który. Edytowane 1 Sierpnia 2022 przez hlystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Obie miały zimmerit - tyle że na każdej był innego wzoru... Dobrze to rozgryzł Krzysiek Mucha - jego artykuł masz w Militariach 4/2005 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 9 Lutego 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi