Matthew Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Dzięki Wam, ale szczerze to zrozumiałem to: Źle wkleiłeś tylne uszy holownicze - powinny być na styk do tylnej płyty i niewątpliwie to poprawię, ale tego niestety nie... oznaczenia masz na wannie na haki starego typu. Jednak jestem baaaaaaaaardzo niedoinformowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 i niewątpliwie to poprawię, ale tego niestety nie...Kod: Normalne haki holownicze były właśnie montowane do boków wanny. I DML pozostawił "oznaczenie" miejsce na ich wklejenie. Oczywiście do zaszpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Z tym "ale tego niestety nie..." to chodziło o to, że tego niestety nie rozumiem a nie, że nie poprawię ;) Dzięki, zmienie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Mału update: Coś mi to wolno idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Rzeczywiście zupełnie się nie zrozumieliśmy ;) Wszystko wyjaśni ta fotka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 Witam Poprawiłem te uszy holownicze, tzn. na razie je zdemontowałem. dałem szpachli i jutro się za to wezmę. I takie ostatnie pytanie odnosnie tego, mam je przykleić bezpośrednio do płyty tylnej czy na samym koncu płyty bocznej? Kilka fotek: No i taka opcja, ile powinno być rolek podtrzymujących gąsienice? Bo jak widać, Dragon przewidział 3. A jak tak patrze po zdjęciach to powinny chyba być 4. A skoro powinny być 4 to mam problem Bo nie mam ich tyle w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 tego, mam je przykleić bezpośrednio do płyty tylnej czy na samym koncu płyty bocznej? Bezpośrednio do tylnej. No i taka opcja, ile powinno być rolek podtrzymujących gąsienice? Jak najbardziej 3 - to finalna J. Swoją drogą - zawieszenie Dragona jest ooookropne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Swoją drogą - zawieszenie Dragona jest ooookropne... Tak jak mówi Mateusz J. zawieszenie warto wymienić. Matthew Dobrym wyjściem byłoby kupno zestawu Tristara, (tj. zawieszenie do Panzer IV) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 Dzięki. Co do zawieszenia, to totalny brak funduszy. Zresztą chyba za mało umiem żeby ładować tyle kasy w jeden model. Następny jest już w planach z fototrawionkami, bo jak dotąd kleiłem takie blaszki tylko zestawowe. Zrobię takie zawieszenie jakie jest. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Witam witam Podziałałem trochę: To nie potrzebuje fakturki? Co z tymi dziurami zaznaczonymi na czerwono? Koniec działań z wanną Dokleiłem błotniki: Pobawiłem się z przodem trochę: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Co z tymi dziurami zaznaczonymi na czerwono? Powinny tam być wklejone dwa krótkie pręty. To nie potrzebuje fakturki? Osłona była odlewana, możesz dać. Nie ma w zestawie innego wzoru kół podtrzymujących? Bo to nie są finalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Nie ma niestety. Jedynie mogę wziąć od Academyowego Wirbelwinda kółka podtrzymujące Ale nie wiem czy będą dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Jak Academy, to dobre być nie mogą ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Miałem cień nadziei No cóż, zostaną te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Co z tymi dziurami zaznaczonymi na czerwono? Powinny tam być wklejone dwa krótkie pręty. Zgadza się. Masz te pręciki w zestawie. Dokleiłem błotniki: Pamiętaj też o zrobieniu sprężynek. Nie próbuj nawet wklejać tego, co dał tam dragon, bo to nie przypomina niczego, a sprężynek, to już najmniej Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Witam! Malutki update, dalej działam jutro Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Mały update: Niby takie małe, ale długo mi zeszło nad tym. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Dalsze postępy: Tu pytanie, czy ten wycior ma mieć takie kolory: koniec brąz a stelaż czy coś tam, w każdym bądź razie to długie ma mieć kolor metalowy? Czy na odwrót? I tu kolejne: Chciałem się zapytać, jak zrobić wieżę. Opcja 1: Czy mogę założyć tylko to co na czerwono, bez tego co na niebiesko? Opcja 2: Jeśli nie można zrobić opcji 1, to czy mogę do wieżyczki przykleić tylko elementy "zielone"? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Tu pytanie, czy ten wycior ma mieć takie kolory: koniec brąz a stelaż czy coś tam, w każdym bądź razie to długie ma mieć kolor metalowy? Końcówka szara, a kij brązowy jeśli dobrze pamiętam. Jeśli nie, to niech mnie Jonak poprawi Czy mogę założyć tylko to co na czerwono, bez tego co na niebiesko? Nie. Każdy późniejszy (od późnej wersji G) Panzer IV posiadał pełną osłonę wieży. No chyba że robisz jakiś wrak, wtedy droga wolna. Jeśli nie można zrobić opcji 1, to czy mogę do wieżyczki przykleić tylko elementy "zielone" jak wyżej Aha! pamiętaj, przyklejając te elementy, że częśći A 13 i A 12 mają być przyklejone do A5, a A 11 do A 10. jednym słowem, nie przyklejasz żadnego z tych stelaży do części F 16, która to część stanowi drzwiczki. Je wklejasz na końcu pomiędzy części A 5 i A 10. Analogicznie z drugiej strony. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Końcówka szara, a kij brązowy jeśli dobrze pamiętam. Jeśli nie, to niech mnie Jonak poprawi Smile Końcówka wyciora płócienna - w sumie mniej lub bardziej dowolny kolor. Poszczególne elementy - drewniane. Czy mogę założyć tylko to co na czerwono, bez tego co na niebiesko? W sumie tak - 515 z 5. Pz.Div. miała zamontowane tylko boczne fartuchy...ale w zasadzie jest tylko zdjęcie wraku... W takiej sytuacji - przerób drzwi. Jeśli nie można zrobić opcji 1, to czy mogę do wieżyczki przykleić tylko elementy "zielone"? Mr. Green Gdzieś majaczy mi wczesna J w ogóle bez ekranów, ale również i mocowań i zasobnika wieżowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 W sumie tak - 515 z 5. Pz.Div. miała zamontowane tylko boczne fartuchy Gdzieś majaczy mi wczesna J w ogóle bez ekranów Miałbyś może gdzieś te zdjęcia? Chętnie bym zobaczył z ciekawości. pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Panowie, o to chodzi, że tylna osłona (część zaznaczona przeze mnie na niebiesko) jest, że tak powiem, "zniekształcona"... i chciałem zrobić model bez niej, chyba że jakoś uda mi się ją wyprostować. Dlatego chętnie zrobiłbym coś bez niej. Aha, no i nadal nie wiem jakie zrobić malowanie, czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Miałbyś może gdzieś te zdjęcia? Chętnie bym zobaczył z ciekawości. Co do tej wczesnej J- sam chciałbym wiedzieć, gdzie tą fotkę widziałem :/ 515 jest w Kagero o późnych IV - jak nie masz, to jutro zeskanuje. Panowie, o to chodzi, że tylna osłona (część zaznaczona przeze mnie na niebiesko) jest, że tak powiem, "zniekształcona Zrób je od podstaw z plastiku 0.25 - wyjdzie tylko na plus modelowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Spoko, tylko skąd wziąć taki plastik? I jak go wygiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Rzuć okiem na Allegro. Jest bardzo plastyczny - wygniesz spokojnie w rękach, ew. możesz wcześniej delikatnie podgrzać go suszarką. Jakbyś był zdesperowany - mam niepotrzebny zestaw Edka z osłonami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi