Zderzak Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Witam! W tym wątku będę prezentował walkę z moim BRDM-em. Jestem młodym, początkującym modelarzem więc proszę o wyrozumiałość. Model chciałem wykonać prosto z pudełka, ale gdy zobaczyłem, że włazy i zasłony przedniej szyby są ruchome, zrobiło mi się żal pustego wnętrza. Toteż postanowiłem wykonać je całkowicie od podstaw. Dodam że nie będę używał żadnych dodatkowych zestawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Oj tak, nowoczesna pancerka!! Oczywiście zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 To ja siadam koło Barthassa! p.s. to jest ten BRDM, co na alledrogo się pojawił ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Obiecane zdjęcia. Na razie nie prezentuje się ciekawie, ale mam nadzieję że potem będzie lepiej. Pomalowałem też wnętrze w dolnym kadłubie , ale farba jeszcze nie wyschła. Dodam, że cały model maluję pędzlem. Kierownica wykonana z drutu Podłoga(pierwsza warstwa, druga ostateczna położona, ale schnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 (edytowane) p.s. to jest ten BRDM, co na alledrogo się pojawił ostatnio? W zapowiedziach jest jako wznowienie. A po za tym, to czasami mozna go gdzieś tam wygżebać. Ja niedługo zacznę walke z BRDM'em, ale I-ką. mam jużkomplet blach Edka i model z EE. Kiedyś nawet zamieszczałem fotki na forum. To dopiero bedzie bój smiertelny. I zastanawiam się czy robić egipskiego z wojny sześciodniowej, czy z naszej wycieczki do czechosłowacji w 1968 roku. Moze ktos ma jakieś ciekawe fotki wozów z tych okresów to serdecznie jestem zainteresowany. Edytowane 16 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Radek Filipek Tak. Tyle że ja kupiłem w sklepie internetowym. Długo nie było go na rynku, ale importer Dragona przywiózł go ostatnio wraz z BRDM-3. Cena dość wysoka bo ok. 80 zł ale jak jest okazja kupić i zrobić coś w polskim kamo to co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Cena normalna, bo zawsze tyle kosztowały. Był też swego czasu przepak robiony przez Revell'a, ale ten był jeszcze droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Może i normalna, ale jak pomyślę, że w mojej krótkiej karierze modelarskiej kupiłem swój trzeci model Scuda(ok 40cm długości) i to od Dragona(wprawdzie Szanghai) za 89 zł to jest mały ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Mi udało się akurat kupić BRDM-3, ale z tego co wiem, to pojawiły się normalnie w sprzedaży jako oficjalna reedycja. W sumie szkoda, ze to nie Zvezda go pakuje, bo kosztowałby pewnie 40 pln, a nie 80. Możemy zatem mieć nadzieję, ze Eduard do niego blaszki jakieś wyda, bo model jest już mocno leciwy i trochę przydałoby się go zwaloryzować trawionkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Blachy do wszystkich BERD'ków z Edka są. Wystarczy wejść na stronę www.eduard.cz i poszukac właściwych do konkretnego modelu. Jeśli ja nie miałem problemu z blachami do modelu BRDM 1 z Estern Express to jaki będzie problem z Dragonem...żaden. Co do ceny, to za za swojego BRDM-3 z DML płaciłem jakiej 75-80 zł, a za BRDM-1 z EE z blachami wyszło mi ok. 140 zł...niestety modelarstwo to drogie hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Dragon wznowił produkcie tych zabawek ale chyba raczej w niewielkiej ilości. Część przyjechała do nas i można je normalnie kupić. Sam mam jednego i go powoli dłubie chętnie pokaże co zdziałałem. Kibicuje gorąco bo zapowiada sie bardzo ciekawie. Co do blach to zawsze jak brakuje można spróbować z tymi od Revella przecież to to samo. Problem tylko taki że to bardzo stare komplety i pewnie mało co tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Je wiem czy będzie ciekawie. Mam taką nadzieję, ale przyznam się, że to moje pierwsze wnętrze 7 model, ale staram się jak tylko mogę. W zasadzie to chyba za bardzo, bo dzisiaj dorobiłem padały hamulca i sprzęgła i zastanawiam się, czy w ogóle będzie je widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Zawsze możesz zrobić model tak, żeby dało się oddzielić górną część kadłuba od wanny. W modelu BRDMa nie powinno być z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 W sumie to dobry pomysł i na pewno jest to możliwe do wykonania, bo przykładam sobie obie części kadłuba na sucho i nie widzę żadnych problemów. Głupio tylko zrobi się po zdjęciu góry, bo z tyłu będzie spora niechlujna dziura w przedziale silnikowym, a za silnik to już nawet nie zamierzam się brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Dzisiaj przetarłem podłogę na rdzawo-stalowy kolor oraz zamocowałem trzeci pedał. Zdjęcia dodam jak zamontuję coś więcej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Prace jakoś się toczą. Dodałem więcej elementów, ale nie zrobiłem nowych zdjęć. Wkrótce coś zamieszczę Dodam, że fotele są robione całkowicie od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 Witam. Prace ciągle się toczą, ale teraz będzie szybciej, bo skończyłem wnętrze Trochę się narobiłem, ale efekt mnie zadowala. Teraz pytanie. Czy powinienem zeszlifować tą płytę na gładko? Jeśli ktoś nie pamięta to zamierzam wykonać polskie kamo. Ze zdjęć wynika, że powinienem to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 widzę że "kanapa" zapożyczona z willysa ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 widzę że "kanapa" zapożyczona z willysa ? ;) Smile Nio ;) Samemu już nie chciało mi się robić, a jako że została z willysa to ją wykorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Teraz pytanie. Czy powinienem zeszlifować tą płytę na gładko? Jeśli ktoś nie pamięta to zamierzam wykonać polskie kamo. Ze zdjęć wynika, że powinienem to zrobić. - te nity tam powinny byc bo na prawdziwych pojazdach tez sa. Moze nie tak "wulgarne" jak to zrobil Dragon (rozmieszczenie tez zdaje sie byc troche inne), ale na wozach muzealnych i tych uzywanych jeszcze przez WP je widac. Popatrz na fotki wrzucone przez kolegow do tego tematu: viewtopic.php?t=775 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Dzięki. Właśnie chodziło mi o to, ale znajomy, który jest wojskowym doradził już mi. Wiem że nity powinny być, ale te dragona to chyba lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi