Złośliwiec Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Dzięki za odpowiedź bo ja zawsze (z przyzwyczajenia) używam mieszanek czarnej i srebrnej w różnych proporcjach a z kolorem drewna zawsze mam problemy (zazwyczaj proszę dziewczynę aby pomalowała elementy imitujące drewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 używam mieszanek dobra droga, teraz pozostało tylko mieszać od brązów do pomarańczy - oczywiście w zalezności od zastosowania. drewno, tu już nie ma reguły(przynajmniej dla mnie) - ja staram sie, aby każde narzedzie (rękojeść) różniło sie odcieniem od poprzednika - i tu znów mieszanie kolorków Zdolna kobietka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 Już "powycierany"-PRAWIE, na zdjeciach dojrzałem gdzie jeszcze "dotrzeć" Fotki za dnia: Teraz dopracować narzędzia, pomalować "gumy", wkleić co się da na stałe( bo niewszystko jest ), obijanka cd. Na koniec kurzenie i POSKŁADANIE Friuli (AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!) Statyści na sam koniec, bym choć z tankami wyrobił się w czasie(jest go już niewiele) Jak widać IV mocniej ciemniejsza, powiem Wam, że jest dość ciężko robić dwa modele na raz i starać się, by choć trochę sie od siebie różniły(stawiając 1 obok 2) Mam nadzieje, ze jeszcze bardziej "poróżnią" je dodatki tym razem tyle. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Zabójcze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Ojej, jaka ta trójeczka jest śliczna. Jeszcze w takim malowaniu... normalnie te czołgi wyglądają jakby z rosołu wyjechały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 No jakże, przecież to nie dkgb Pactry, która właśnie takowy kolorek daje...ale, ale, żeby nie byc gołosłownym Model & zupa(rosołem zwanym): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Kurde ale ci te obicia zajefajnie wychodzą a mi taka kicha wychodzi że strach wyglądają jak by wychodziły z czolgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Tomek, niestety, na to nie ma złotych środków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 No właśnie dlatego zostanę przy washu i suchym pedzlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 No właśnie dlatego zostanę przy washu i suchym pedzlu. Wedle woli, ale w ten sposób się nie nauczysz. Ostatnia warstwa sido na IV, teraz retusz i oleje(III to samo,ale już nie mam sił na ładowanie kol. fotek, więc beda na przemian ;p: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Dobra robota Rafale, bardzo mi się podoba aktualny efekt. Choć gdyby to był mój model dałbym mniej obić - ale na to zdanie nie zwracaj uwagi :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Trójeczka jest rewelacyjna swoje na froncie musiała przejść ale ta czwóreczka... Ja wiem, że uwielbiasz "młotkować" ale z tą czwóreczką to jak dla mnie lekko przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Jakiś oszukany ten rosół. Ja mam zawsze taki w ciepłych kolorach, a przynajmniej tak mi się kojarzy O młotkowania dużo bo przecież wiadomo, ze Rafał rzuca modelami w tych, którzy przeszkadzają w pracy... modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Że co, że niby ja przeszkadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Lekko ? EEE bardzo ostro, ale tak właśnie lubię, co zrobić Nieraz się ugryzę w ..palce, i stopuję, ale nietym razem . To teraz coś o NAPIĘCIACH, których na forum nie brak, to także tematyczne-mianowicie POWIERZCHNIOWE. Często i gęsto z nim walczymy - nieraz nie trzeba ;) Ja sobie je wykorzystuje do malowania kółek, których jak wiemy w pojazdach niemieckich (WWII) nam nie oszczędzono..... Jest 'szkoła'-malowania od szablonów, która mnie raczej nie interesuje- po co sobie utrudniać życie?. To samo,alternatywne zastosowanie tyczy sie malowania kół emaliami, tylko płyny inne ;) Mamy problem: Kółko na modelu, z ręki wyjdzie, ale..no właśnie, sporo pracy, nerwów. Biorę jakis koreczek, nalewam doń Warszawianki (zródlana/wislana), zapuszczam czarną farbkę(akryl po zmieszaniu z H2O matowieje) Mieszam , i na zalakierowane błyskiem kółka(sidolux) powoli zapuszczam ciecz, napięcie powierzchniowe nie wypuszcza płukanki poza bandaż: Czynność ponawiam, aż płukanka dość mocno zaczerni mi newralgiczne miejsca- styk gum z felgą, póżniej rach, ciach gęstsza farbką w koło i ...pomalowałem koło ;) Nawet jeśli gdzieniegdzie pozostanie nam minimalny "ubytek"- to łatwiej jest dostawic kropeczkę, czy dwie, aniżeli próbować gęsta farbą malować na raz. Co wazne, nawet jeśli mi skapnie kropla, czy dwie- moge ja natychmiast zetrzeć wacikiem, bez uszczerbku dla modelu. Ktoś nie wiedział- wie Ktoś wiedział...to wiedział O ! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Rafał Jankowski Czy robisz odpryski także gąbka opisz jak nakładasz farbę na gąbkę bo chyba wypróbóje tę metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Sam, tez kiedyś na to wpadłem, a w dodatku kiedyś tez czytałem o tym na jakimś innym forum. To chyba jest właśnie ewolucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Rafał Jankowski Czy robisz odpryski także gąbka opisz jak nakładasz farbę na gąbkę bo chyba wypróbóje tę metodę. Tak, jak chce "ostrzej" poszaleć- "doużywam" gąbki Tu także nie ma żadnych trudnych ruchów, po prostu maczam gąbkę w farbie, "odsączam" na papierze do momentu, az mi pasuje wielkość ciapek i tapuję po modelu. Jednak wstępnie polecam pędzelek, wpierw porób delikatne odpryski gdzieniegdzie - dobrze byłoby, jakbys miał kogos pod ręka, kto non stop sie w model nie wpatruje, by Ci powiedział STOP - zadaj 100 razy to pytanie tej Osobie, aniżeli masz przedobrzać jak np ja. Jesli nie masz, rób kilka obdrapań, wrzuć na 4um - nie rób na siłę, spokojnie, dowiesz się czy starczy, czy jeszcze i gdzie dostawić. Po pierwszych sztukach paćków będziesz zachwycony, ALE podejdź spokojnien, pstryknij fotkę, wrzuć, poczekaj na odp- obicia zawsze możesz dostawić( po filtrach,płukance, a przed kurzeniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 Ale to, chyba było przewidywalne: To samo czeka całą resztę - tzw. test cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Serio na pustyni tak się brudziły i niszczyły? Wygląda jakby wyjechał z jakiegoś złomowiska. Fajnie to wygląda, ale dla mnie już deka przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Pustynia nie pustynia sprzęt zawsze się niszczy. Kolor obić to nie koniecznie musi być tylko rdza, ale wyłażący spod piaskowego kolor poprzedni czyli ciemny szary. Dunkelgelb kładziony mógł być pospiesznie, wiadomo po Francji nowa kampania się szykuje. do tego po tym czołgu się ciągle łazi, farba schodzi, piasek leci z wiatrem, wszystko się wyciera do metalu. Wilgotność [powietrza spora wbrew pozorom, więc i na rdze długo się nie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 DAK w poczatkowej fazie miało sporo obdartusów, z uwagi na słaba jakość farb oraz warunki ich nakładania. Jednak moje "prace", zawsze są przerysowane - po prostu tak lubię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 No fakt. Jak farba słabo położona to i procesy eoliczne lepiej działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 Ostach, dość ostro były pofatygowane, jednak jeszcze raz zaznaczam - ja sie nie sugerowałem żadnymi zdjęciami, poza moja wyobraźnią(tzw dodatek od siebie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Ok ok, rozumiem przecież Chodziło mi o jakieś uzasadnienie tak ogólnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi