TopGunFan Napisano 31 Sierpnia 2022 Napisano 31 Sierpnia 2022 Witam. Po długiej i nierównej walce model skończony. Malowany farbami olejnymi z Revella, od siebie dodałem osłony wlotów powietrza do silników oraz antenę wzdłuż belki ogonowej. i jeszcze na ciemnym tle 3 Cytuj
Moses Napisano 31 Sierpnia 2022 Napisano 31 Sierpnia 2022 Zdjęcia nie ostre lub niedoswietlone. Popraw bo zapowiada sie fajnie 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 1 Września 2022 Napisano 1 Września 2022 Bardzo fajny tygrysek,ale zgodzę się z Mosesem... 1 Cytuj
TopGunFan Napisano 1 Września 2022 Autor Napisano 1 Września 2022 (edytowane) No dobra, to kolejna partia zdjęć. Przy moich możliwościach sprzętowych to lepszych już chyba nie będzie. Edytowane 1 Września 2022 przez TopGunFan 13 Cytuj
Moses Napisano 1 Września 2022 Napisano 1 Września 2022 Całkiem fajny kociak. Nie podobają mi się te bieżniki na kołach, i malowanie goleni, jakby z innego zestawu były. To tak powinno być? Cytuj
TopGunFan Napisano 1 Września 2022 Autor Napisano 1 Września 2022 12 minut temu, Moses napisał: Całkiem fajny kociak. Nie podobają mi się te bieżniki na kołach, i malowanie goleni, jakby z innego zestawu były. To tak powinno być? Golenie są malowane farbami gloss wg instrukcji, i w rzeczywistości też się tak wyróżniają na matowym kadłubie. Co do opon to te paski tylko na zdjęciach tak deją po oczach, aczkolwiek ich nie brudziłem a lekkie przykurzenie na pewno by im pomogło. 2 Cytuj
Bikernytzu Napisano 1 Września 2022 Napisano 1 Września 2022 Bardzo ładny wyszedł. dobrze , że nie odpuściłeśz tymi siatkami na wlotach. Kamo w 10kę! Bardzo mi sie Podoba ! 1 Cytuj
burzatg Napisano 2 Września 2022 Napisano 2 Września 2022 Teraz widać model Fajny, podoba mi się, daję lajka Cytuj
Rafał B Napisano 2 Września 2022 Napisano 2 Września 2022 13 godzin temu, TopGunFan napisał: Golenie są malowane farbami gloss wg instrukcji, i w rzeczywistości też się tak wyróżniają na matowym kadłubie. Golenie wyglądają raczej na satynę i to dość głęboką, a że instrukcje lubią przekłamywać, więc kurczowo bym się jej nie trzymał. ...i na koniec sweet focia. Wszystkie fotki w celach poglądowych z sieci. 1 Cytuj
TopGunFan Napisano 2 Września 2022 Autor Napisano 2 Września 2022 6 godzin temu, Rafał B napisał: Golenie wyglądają raczej na satynę i to dość głęboką, a że instrukcje lubią przekłamywać, więc kurczowo bym się jej nie trzymał Z tymi goleniami to może przesadziłem ale na żywo nie wygląda to tak źle. Na zdjęciach model jest doświetlony i to potęguje efekt gloss. Cytuj
jmx62 Napisano 10 Listopada 2022 Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) Modelu się czepiał nie będę bo wyszedł fajowo. Nie wiedziałem że ma możliwości akrobacji a przynajmniej lotu na plecach(ostatnia fotka) Edytowane 11 Listopada 2022 przez jmx62 Cytuj
Headhunter88 Napisano 4 Maja 2023 Napisano 4 Maja 2023 Dołączam się do pochwał A mogę spytać o listę farb bazowych i czy malowanie było z maskowaniem czy z ręki? Cytuj
TopGunFan Napisano 6 Maja 2023 Autor Napisano 6 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 08:25, Headhunter88 napisał: Dołączam się do pochwał A mogę spytać o listę farb bazowych i czy malowanie było z maskowaniem czy z ręki? Link do warsztatu, tam znajdziesz odpowiedzi. https://modelwork.pl/topic/45926-eurocopter-tiger-uhthap-revell-172/ Cytuj
Headhunter88 Napisano 8 Maja 2023 Napisano 8 Maja 2023 W dniu 6.05.2023 o 17:16, TopGunFan napisał: Link do warsztatu, tam znajdziesz odpowiedzi. https://modelwork.pl/topic/45926-eurocopter-tiger-uhthap-revell-172/ Oczywiście zapoznałem się. Kawał ciężkiej roboty zostało odwalone. Też miałem kilkukrotnie problem z oparami na oszkleniu. Podobno to wina farb olejnych gdy nie masz zatkanych wszystkich otworów w modelu w czasie malowania. Ja znalazłem takie rozwiązanie, że staram się dużo malować akrylami, albo robić modele z otwartą kabiną-w takich sytuacjach oparów nie ma, nawet po malowaniu Humbrolem czy Revellem olejnym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi