TopGunFan Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 Witam. Po długiej i nierównej walce model skończony. Malowany farbami olejnymi z Revella, od siebie dodałem osłony wlotów powietrza do silników oraz antenę wzdłuż belki ogonowej. i jeszcze na ciemnym tle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 Zdjęcia nie ostre lub niedoswietlone. Popraw bo zapowiada sie fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Bardzo fajny tygrysek,ale zgodzę się z Mosesem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 1 Września 2022 Autor Share Napisano 1 Września 2022 (edytowane) No dobra, to kolejna partia zdjęć. Przy moich możliwościach sprzętowych to lepszych już chyba nie będzie. Edytowane 1 Września 2022 przez TopGunFan 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Całkiem fajny kociak. Nie podobają mi się te bieżniki na kołach, i malowanie goleni, jakby z innego zestawu były. To tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 1 Września 2022 Autor Share Napisano 1 Września 2022 12 minut temu, Moses napisał: Całkiem fajny kociak. Nie podobają mi się te bieżniki na kołach, i malowanie goleni, jakby z innego zestawu były. To tak powinno być? Golenie są malowane farbami gloss wg instrukcji, i w rzeczywistości też się tak wyróżniają na matowym kadłubie. Co do opon to te paski tylko na zdjęciach tak deją po oczach, aczkolwiek ich nie brudziłem a lekkie przykurzenie na pewno by im pomogło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Bardzo ładny wyszedł. dobrze , że nie odpuściłeśz tymi siatkami na wlotach. Kamo w 10kę! Bardzo mi sie Podoba ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 Teraz widać model Fajny, podoba mi się, daję lajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 13 godzin temu, TopGunFan napisał: Golenie są malowane farbami gloss wg instrukcji, i w rzeczywistości też się tak wyróżniają na matowym kadłubie. Golenie wyglądają raczej na satynę i to dość głęboką, a że instrukcje lubią przekłamywać, więc kurczowo bym się jej nie trzymał. ...i na koniec sweet focia. Wszystkie fotki w celach poglądowych z sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 2 Września 2022 Autor Share Napisano 2 Września 2022 6 godzin temu, Rafał B napisał: Golenie wyglądają raczej na satynę i to dość głęboką, a że instrukcje lubią przekłamywać, więc kurczowo bym się jej nie trzymał Z tymi goleniami to może przesadziłem ale na żywo nie wygląda to tak źle. Na zdjęciach model jest doświetlony i to potęguje efekt gloss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 Jak dla mnie very cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) Modelu się czepiał nie będę bo wyszedł fajowo. Nie wiedziałem że ma możliwości akrobacji a przynajmniej lotu na plecach(ostatnia fotka) Edytowane 11 Listopada 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Dołączam się do pochwał A mogę spytać o listę farb bazowych i czy malowanie było z maskowaniem czy z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 6 Maja 2023 Autor Share Napisano 6 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 08:25, Headhunter88 napisał: Dołączam się do pochwał A mogę spytać o listę farb bazowych i czy malowanie było z maskowaniem czy z ręki? Link do warsztatu, tam znajdziesz odpowiedzi. https://modelwork.pl/topic/45926-eurocopter-tiger-uhthap-revell-172/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 W dniu 6.05.2023 o 17:16, TopGunFan napisał: Link do warsztatu, tam znajdziesz odpowiedzi. https://modelwork.pl/topic/45926-eurocopter-tiger-uhthap-revell-172/ Oczywiście zapoznałem się. Kawał ciężkiej roboty zostało odwalone. Też miałem kilkukrotnie problem z oparami na oszkleniu. Podobno to wina farb olejnych gdy nie masz zatkanych wszystkich otworów w modelu w czasie malowania. Ja znalazłem takie rozwiązanie, że staram się dużo malować akrylami, albo robić modele z otwartą kabiną-w takich sytuacjach oparów nie ma, nawet po malowaniu Humbrolem czy Revellem olejnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi