MayonesEXG7 Napisano 25 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) Na starych plastikowych zvezdowskich instrukcja str. 6 https://www.scalemates.com/products/img/4/7/7/1318477-36-instructions.pdf pokazuje, jakby ten z odstającym płaskownikiem idzie pierwszy górny, a reszta zwykły dołem. Na pdf od rfm i oznaczeniach też wskazywało by te same ustawienie. Lutować łączenia lepiej, jak na CA, z tego względu, że na pace jakiś bagaż będzie. Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) Jakby co tu masz szczegół miejsca o którym mówisz Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Wu tang na czolgu? Paczam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 1 Maja 2023 Autor Share Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) Gąska bardziej po brudzona,wieża może już iść pod lakier mat jak reszta ukladu jezdnego bez górnej części kadłuba-musze tam stłumić weldsy. Edytowane 1 Maja 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 No lepiej gąska, z terenem się zgra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Maja 2023 Autor Share Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) 2h na klapy...hehe łacina lekka była i obyczaje . Tracki uwalone-bez układu jezdnego na ten moment, to później i przed całościowym matem. Działam bez podstawki bo czasowo słabo. Sam tank i gadżety,poprawki szwów na figurce itp. Jak by co,trawy nie pale-może war daddy luzuje na froncie Edytowane 6 Maja 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 No i jak, było lutowanko ?z daleka nie widać , ciężki ładunek będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Maja 2023 Autor Share Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) Z tym lutowaniem to szkoda gadać Takie małe pypcie x 4....Zamalowałem pakę podkładem Edytowane 6 Maja 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 (edytowane) Tytłam dalej. Niech zostanie na wozkach dark mud z ziemią, a koła rozjaśnie light dustem jak i boki wózków,koło zębate,napinające. Wymalowałem na gotowca pake,drugi właz i wiadro bez młotkowania. Wybaczcie za misz masz zdjęciowy Edytowane 14 Maja 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Maja 2023 Autor Share Napisano 17 Maja 2023 (edytowane) Układy uwalone. Zamykam temat podwozia-plan jest jeszcze usyfić przód, przy napędzie zębatym. Czas na górę podziałać ale to po lakierze mat i całej reszcie. Powoli mozolnie,ale do przodu. Edytowane 17 Maja 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) Pojazd jest juz w macie.Dalsze brudzenia. Obecnie dziabie sobie browinga. Moja pierwsza blachara z takimi rzeczami. W tym zestawie blachy sa na ruchomy karabin z tego co widze? Edytowane 24 Maja 2023 przez MayonesEXG7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Bardzo dobra decyzja z tym Browningiem blaszanym - doda szyku Szermanowi bez wątpienia. Zwróć tylko uwagę, że osłona termiczna lufy (to nasadka dziurkowana) powinna dolegać do samego korpusu karabinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) Nasadzona tylko osłona na lufe Edytowane 24 Maja 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Maja 2023 Autor Share Napisano 25 Maja 2023 (edytowane) Browning mniej więcej prezentuje się tak. Dalej z karbinem walczę i daję w kość. Lutowałem uchwyty-nie jestem spawaczem. Spawy olejeami na zielono by nie były za ciemne.Paka doczepiona. Wyszło jak wyszło z uchwytami ale te blaszki są tak cienkie i nie poręczne. Pojazd w macie oczywiście. Edytowane 25 Maja 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Maja 2023 Autor Share Napisano 28 Maja 2023 (edytowane) Ciąg dalszy karabinu. Nie kumam, jak małe rzeczy mi idą z lutowaniem,a problem zaczyna się od skrzynki amunicyjnej 2cm x 1cm. Fakt czasochłonne,ale progress jakiś rośnie i do pewnego momentu blachara relaksuje.Ostatnie zdjecie przedstawia udko z kurczaka,przypominajacego karabin,wiec jedzenie podpowiada-rezaj pan browinga Abera. Edytowane 28 Maja 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Maja 2023 Share Napisano 28 Maja 2023 Co za padlina ? to w cieście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Maja 2023 Autor Share Napisano 28 Maja 2023 (edytowane) Kostka z kurczaka przypomina karabin. Tak dla śmiechu. Nie przejmujcie się . Głupawka chyba od blaszek. Edytowane 28 Maja 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Maja 2023 Share Napisano 28 Maja 2023 7 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Kostka z kurczaka przypomina karabin. Tak dla śmiechu. Nie przejmujcie się . Głupawka chyba od blaszek. Ja tam widzę jeszcze kurza łapkę, a pośmiać się nie zaszkodzi tym bardziej że w pancerce panuje powaga jak na cmentarzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Maja 2023 Autor Share Napisano 28 Maja 2023 (edytowane) W skrócie blachy abera męczą. Trochę odreagować. No fakt powaga tu jest,ale nie zawsze na sztywno tutaj. Kiedy lutuje blaszki z soczewkami powiększającymi..skupiam się tak Edytowane 30 Maja 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2023 (edytowane) Troche poprawek jeszcze z skrzynia. Zakleic i wyrownac tego dziada,bo lutowalem na początku a potem kleilem. Nie dla mnie takie pypcie rypcie. Chwilowo na patafix. Aber trudny,ale instrukcja słaba..Idealnie nie ma ale o tak zadowolony. Edytowane 23 Czerwca 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2023 (edytowane) Te skrzynie ammo box duże,rozumiem od browinga m2-kolor dam xf64 red brown z rozjaśnieniem. A z instrukcji tankistów cal.45mm to od czego to pewnie skrzynie ammo od thomsona,bo kaliber sie zgadza. M3A1 ma większy kaliber.Na wypraskach nie ma 45cal więc można karabin dorzucić na graty,z innego zestawu. Edytowane 23 Czerwca 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Share Napisano 2 Lipca 2023 (edytowane) Prawie prawie. Reszta będzie już jako galeria końcowa.Zostalo cieniowanie skrzyń,deska i olinowanie cumą i zlożyć do kupy browinga i pomalowac. Następnie brudzing finalny. Edytowane 2 Lipca 2023 przez MayonesEXG7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 Czemu zacieki paliwa nie splywaja po bolach pojazdu tylko uciete sa na gornym kadlubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Share Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Zrobie suche-zaschnięte i mokre. Napisałem przed finalnym brudzingiem na macie lakierze zrobię. Wszystko w swoim czasie. Nie wszystko da się ogarnąć,a nie chce koncówki na szybko robić. Edytowane 3 Lipca 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Lipca 2023 Autor Share Napisano 29 Lipca 2023 (edytowane) Brad Pitt wymalowany dostał semi gloss,bo mat sie zważył i strzelił mi rykoszetem w twarz-vallejo akryl.Czołg na ukończeniu,zostało parę pierdółek i jedna pacynka brakująca na czołg albo chwilowo dam jedno a do diory później dodam resztę bo brak czasu. A latao pogoda do kitu czas korzystać z czasu letniego. Reflektor wieżowy Edytowane 29 Lipca 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi