p2288 Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 Stare rany rozdrapane. junkers Hiszpania 1938. Wash nawet dobrze wszedł w linie podziału. Nie bijcie za niego, robiony pół roku temu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted September 12, 2022 Share Posted September 12, 2022 Z daleka nie wygląda aż tak źle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted September 12, 2022 Share Posted September 12, 2022 Model wykonany poprawnie, mogłeś sobie odpuścić to drapanie, bo wygląda nienaturalnie. Jak już chcesz coś takiego robić, to albo wcześniej malujesz na srebrno i faktycznie drapiesz np. zaostrzoną wykałaczką, albo bierzesz rzadką gąbkę i nurzając delikatnie w farbie odtwarzasz zadrapania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p2288 Posted September 12, 2022 Author Share Posted September 12, 2022 @GreGG24 na modelu zastosowałem 1 technikę. Najpierw pomalowałem srebrnym i drapałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A51 Posted September 12, 2022 Share Posted September 12, 2022 Ja tak skromnie bym dodał, że Legion Condor latał wtedy na praktycznie nowych maszynach. Tak zniszczony to frony wschodni, a tak poza tym model bardzo fajnie wykonany. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_Bar Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Chyba Koledzy napisali co najważniejsze - gdyby nie odrapania model prezentowałby się bardzo dobrze. Żadnej tragedii nie ma - czekam na kolejne modele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robmario Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Dodatkowo tam gdzie porobiłeś największe odrapania do gołęj blachy były w oryginale gumowe chodniki. Na modelu są wyraźnie zaznaczone. Nie do końca też przekonuje mnie rozkład plam kamuflażowych. Ten egzemplarz miał standardowy schemat Luftwaffe. Miał też maszt anteny na osłonie kabiny i wyrzutniki bombowe pod skrzydłami. Brakuje jeszcze trójkątów po wlewem paliwa i oleju na lewej burcie. Mimo wszystko dla mnie na plus 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts