adamkijak Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 Hej wszystkim W końcu dobrnąłem do końca i nie zamierzam już przeciągać, trochę jeszcze planowałem dodać dupereli za kabina itd, ale za długo zakupione części idą i nie chce mi się już czekać. Model bazowy to już staruszek od Włochów, dodałem zestaw opancerzenia kabiny od MMK, koła żywiczne zakupione na forum. Największy kawał roboty to buda z pompa do paliwa i jej opancerzenie, nie mogłem znaleść zestawu gotowego to się ambitnie rzuciłem na samoróbke. Pomalowany Tamka i wash olejny tradycyjny, poraz pierwszy w karierze spróbowałem biedronkę i jestem w sumie zadowolony. Czas na następny model. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 1. Sam model zbudowany czysto i efektownie, miło się ogląda. 2. Brak jakichkolwiek śladów watheringu co czyni go trochę zabawkowym - ale wobec braku podstawki do przetrawienia. 3. Nie wiem, czy kiedykolwiek występowała taka konfiguracja kolorów (z tym 3 camo na ramie i osłonie na ciągniku) 4. Reasumując - przyjemnie się ogląda, ale można by trochę przykurzyć koła i nadkola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 Hej Nie wszystko co jeździ musi być ubrudzone i do tego trzeba umieć to zrobić dobrze niż tylko nawalić pigmentow. Ja nie umiem wiec się tylko ograniczam do washa i pierwszy raz w karierze biedronka. Co do punktu 3, inspiracja: 37 minut temu, mandrivecs napisał: 1. Sam model zbudowany czysto i efektownie, miło się ogląda. 2. Brak jakichkolwiek śladów watheringu co czyni go trochę zabawkowym - ale wobec braku podstawki do przetrawienia. 3. Nie wiem, czy kiedykolwiek występowała taka konfiguracja kolorów (z tym 3 camo na ramie i osłonie na ciągniku) 4. Reasumując - przyjemnie się ogląda, ale można by trochę przykurzyć koła i nadkola... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 25 minut temu, bulik58 napisał: adamkijak - 7 Lipca wspominajac o wakacjach sadzilem iz max 3 tygodnie i powrocisz do HMTT-a , a tu cisza .Po kolejnym tygodniu zaczolem podejrzewac iz przeszles na urlop opiekunczy nad dzieckiem a tu taka niespodzianka . Gratuluje udanego modelu, super wyglada ten tanker. 2. Brak jakichkolwiek śladów watheringu co czyni go trochę zabawkowym .... Cos czego sie nie widzialo nie znaczy iz taka opcja nie moze wystepowac. Jeszcze raz gratulacje i pytanie ...... co nastepne ?? Hahaha, no troche się zasiedziałem z tym modelem, no i musiałem poczekać na kalki od Italieri bo zgubiłem oryginalne. Jak na razie nie jestem na 100% pewien co następne, kończę M977 który złożyłem z 3 różnych zestawów jakie mam rozgrzebane, skeed steer od Gecko Models czeka na malowanie. Urodziny niedługo wiec coś tam wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 Ten pierwszy, ale będzie w malowaniu cywilnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Ladnie pomalowany, ale naprawdę odrobinę weatheringu by mu nie zaszkodziło, zwłaszcza na oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Pierwsze zdjęcia i widok ogólny bardzo pozytywny, natomiast zbliżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi