sjr Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 W kwietniu tego roku gościłem na grupowym speedbuild IBG. Złożenie foczki z blacharka udało się wykonać w 4h. Model niepomalowany do najpiękniejszych nie należy, trochę żal było rzucić w kąt więc postanowiłem go rozkleić i wyremontować... Może nie jest idealnie ale chociaż nie straszy w witrynie. Zapraszam do mini galerii 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osmial Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Cieszy oko, bo nietypowe kamo jak na niemca:) Twoja inwencja czy faktycznie takie planowano? Ta torpeda to jakieś wunderwaffe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Bardzo mi się podoba kombinacja kolorystyczna. Te maziaje to z ręki malowane? Czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 4 minuty temu, osmial napisał: Cieszy oko, bo nietypowe kamo jak na niemca:) Twoja inwencja czy faktycznie takie planowano? Ta torpeda to jakieś wunderwaffe? Malowanie pudełkowe, nie mam pojęcia czy faktycznie takie planowano oraz żadnych informacji odnośnie torpedy. Bardziej traktuję to jako takie s-f. Mi się podobała bardzo kolorystyka dlatego go wybrałem. 3 minuty temu, Helmut napisał: Bardzo mi się podoba kombinacja kolorystyczna. Te maziaje to z ręki malowane? Czym? Te szlaczki robiłem pustym markerem, 0,3mm jak dobrze pamiętam. Lejesz farbę i lecisz. Najlepiej wychodzą na Jasnej bazie - spod udało się załatwić jedna warstwą, górę robiłem na dwa razy i jakby się dobrze przyjrzeć jest to widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Ładnie wygląda w tym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 (edytowane) 20 godzin temu, osmial napisał: Ta torpeda to jakieś wunderwaffe? 20 godzin temu, sjr napisał: ....oraz żadnych informacji odnośnie torpedy. Bardziej traktuję to jako takie s-f. wygląda to na bombotorpedę o napędzie rakietowym BT-1000 ale przed końcem wojny nie wyszła ona poza testy i o ile się orientuje nigdy nie była używana bojowo Co ciekawe ta broń była testowana przez niemców w oksywskiej torpedowni przy Babich Dołach. Kilka lat temu całkiem przypadkiem odkryto pozostałości dwóch egzemplarzy http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/21359?t=Unikatowe-bombotorpedy-odnalezione-w-Gdyni obecnie można je oglądać w Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni : jeszcze na koniec ciekawostka - po wojnie jankesi prowadzili ściśle tajne badania nad zdobycznymi technologiami III Rzeszy - w tym również nad bombotorpedami... Do poczytania dla zainteresowanych - oficjalnie dostępne wyniki badań z 1947 (zasoby online biblioteki California Institute of Technology) : https://authors.library.caltech.edu/61353/1/Hydrodynamic Characteristics of the 500 pound T16 SP Bomb.pdf Edytowane 13 Września 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Szacun. Doglądałem Was jak je kleiliście i byłem pod wrażeniem że w cztery godziny dałeś radę to skleić. A teraz jak patrzę na to co z tego dalej zrobiłeś to czapki z głów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi