rObO87 Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Model firmy Italeri: Dodatki: - blaszki Eduard - lufa & jarzmo z ToroModel - lina firmy Eureka Dla porównania zdjęcia orginału (super wiernie nie jest): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł94 Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Ładnie i nawet realistycznie wykonany model, szczególnie te brudki, grudki, smrutki na kadłubie i wieży. Fajne napisy i brudzenia. Ale to moja opinia, głębszej krytyki i czysto profesjonalnej oceny modelu zostaw lepiej dla ekspertów... Mi się podoba Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Nie macie tu na forum porad jak robić zdjęcia ? Ławkę mamy oceniać Chyba nie bardzo Ci wyszło wzorowanie się na zdjęciu oryginału ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Nie macie tu na forum porad jak robić zdjęcia ? Mamy mamy, i to nie byle kogo viewtopic.php?t=1190&start=0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkijak Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Fajny, i bardzo ladnie sklejony. Mam pytanko o ta plandeke z tylu wiezy, czy to firmowa czy moze sam zrobiles?. Jedynie do kalek bym sie przyczepil, szczegolnie "doris" slabo wyszla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rObO87 Posted July 24, 2008 Author Share Posted July 24, 2008 Ławkę mamy oceniać Próbowałem rozłożyć prześcieradło, ale tak wiało, że nie dało rady Jak by co ustawienia aparatu robiłem ręcznie np balans bieli. Chyba nie bardzo Ci wyszło wzorowanie się na zdjęciu oryginału ? Zgadza się, pewnie masz na myśli "kominy" Robiłem wg. zasady "by w miare przypominał orginał". czy to firmowa czy moze sam zrobiles Plandeka robiona ze sreberka po czekoladzie marki A.G. szczegolnie "doris" slabo wyszla I raz próbowałem z płynem do kalek to robić, nie udało się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkijak Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Plandeka robiona ze sreberka po czekoladzie marki A.G. Bardzo mi sie podoba efekt, zdecydowanie wykorzystam w przyszlosci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 Fajny i ładny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 Ja jestem tylko ciekawy jak załoga wychodziła po przez te siatki. Mam nadzieje że były ruchome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rObO87 Posted July 25, 2008 Author Share Posted July 25, 2008 Siatki były zamocowane do włazów, otwierały się z włazem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subgrafik Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 ale jestes Twardy... juz przy 4ce pisalem... zainwestuj zesz te 1.20 w karton o wybranym kolorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankrider Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Nie wiem na 100%, ale gdzieś czytałem, że to malowanie podawane zarówno przez Italeri i Academy jest złe, bo sherman "Doris" był m4a3 a nie m4 czy m4a2 jak wydumało Academy. Sam swojego 1 shermana m4a2 zepsułem (błąd w oznaczeniach) przez glupote Academy i srzedałem bo szkoda bylo wyrzucać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Model dobrze wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rObO87 Posted May 30, 2009 Author Share Posted May 30, 2009 Planuję zabrać ten model na konkurs. Wiem, że do końca nie jest idealny ale co proponujecie w nim poprawić by jak najmniej się skompromitować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rObO87 Posted June 12, 2009 Author Share Posted June 12, 2009 Dzięki. Poprawiłem trochę brudzenie: Może być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted June 13, 2009 Share Posted June 13, 2009 Wygląda o niebo lepiej jak na tej ławce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rObO87 Posted June 13, 2009 Author Share Posted June 13, 2009 Kto widział go w Kielcach? Co sądzicie o tym brudzeniu? W dobrym kierunku idę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek14147 Posted June 13, 2009 Share Posted June 13, 2009 Co sądzicie o tym brudzeniu? Mi się podoba. Delikatne i przymyślane okurzenia dodały Shermanowi realizmu. W dobrym kierunku idę? Wg. mnie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rObO87 Posted June 13, 2009 Author Share Posted June 13, 2009 No to kupuję pigmenty i zaczynam się szykować do zrobienia kolegi dla "Doris 53" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts