robertmodelarz Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Model prawie prosto z pudła, jedyne dodatki to wydrukowane w technice 3D, podstawy anten oraz łańcuszki z kulikami- praca Przemka Przybulewskiego. Malowanie wykonane farbami firmy HATAKA seria C. Ślady eksploatacji i budzenie - standard - wyroby firm: AMMO MIG i AK Interactive. Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za udzieloną pomoc przy budowie modelu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Swietny model i podstawka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Model fajny podstawka też fajnie zakurzona, ale dla mnie dziwnie wyglądają te łańcuchy ucięte w połowie ogniwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 3 minuty temu, Adamo722 napisał: Model fajny podstawka też fajnie zakurzona, ale dla mnie dziwnie wyglądają te łańcuchy ucięte w połowie ogniwa Słuszna uwaga!!!! Po prostu się ułamały, każdy obrót wieżą, to mniej łańcuchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Na zdjęciu widać że to mocowanie kuli jest urwane a nie ogniwo łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Bardzo miodnie wygląda, kolor dobrze dobrany, właściwie okurzony. Cieszy oczy fana koszernej pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 21 Października 2022 Share Napisano 21 Października 2022 Model bardzo mi się podoba, fajnie zmalowany i pobrudzony. Jedyny minus to łańcuchy, które zachowują się niezgodnie z grawitacją, dobrze to widać na ujęciu z tyłu wieży, może jeszcze da się to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Października 2022 Autor Share Napisano 21 Października 2022 2 godziny temu, Kowalec222 napisał: Model bardzo mi się podoba, fajnie zmalowany i pobrudzony. Jedyny minus to łańcuchy, które zachowują się niezgodnie z grawitacją, dobrze to widać na ujęciu z tyłu wieży, może jeszcze da się to poprawić. Dziękuję bardzo za pozytywny odbiór mojej pracy. Dzwonki i łańcuszki to bardzo delikatny element - druk 3D. Bardzo ładnie wygląda, ale pęka nawet przy próbie obrotu wieżą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 21 Października 2022 Share Napisano 21 Października 2022 W takim razie zakładamy, że uchwyciłeś moment obrotu wieży i łańcuchy w ruchu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 (edytowane) Podoba się w całości fotki by mogły być trochę lepsze le to pikuś jest ładna . Dla mnie najlepsze kotarę z kulkami robi Voyager są ruchome i nie ułamują się ale wymagają sporego nakładu pracy . Też mam ten Rydwan i nie pamiętam już czy w zestawie nie było kulek z łańcuszkami ? Jeszcze bardzo dobre kulki robi Et. Model . Pozdrawiam Mirek . Edytowane 1 Listopada 2022 przez Mirek66 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi