radziu_82 Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Pomysłów tyle, co modelarzy… a swoją drogą, jaką średnice dziurki wybija dziurkacz biurowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Mój akurat 5,5 mm, ale w pracy mam dwa inne o dwóch większych średnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) Żeby równo i kształtnie przedziurkował, to można taśmę nakleić na folię np. okładkę do bindownicy i wtedy dziurkować razem z tą folią. Edytowane 8 Listopada 2022 przez radziu_82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 7 godzin temu, abtb napisał: Pisał, pisał Olfę da się zmodyfikować ale nie aż do takiej średnicy. @zaruk, twój mentor z Twierdzy Boyen (tj. Giżycka) przecież chwalił się swego czasu patentem idealnym do kółek czyli cyrklem z zamontowanym skalpelem. Podobno da się wyciąć każdą średnicę. Pisz, dzwoń, naciskaj czy co tam jeszcze Do 5,6 się da, może nawet do 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) Godzinę temu, astarott napisał: Do 5,6 się da, może nawet do 5 Uchylisz rąbka? Bo to 5 mm sam daję radę, ale to jest przecież promień. Edytowane 8 Listopada 2022 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 7 godzin temu, greatgonzo napisał: Mentor? Ale że co? Z ortografem napisałem? Uważam że pomysł Gonza jest najtańszy i najbardziej skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 4 godziny temu, marek d napisał: No mam taki, ale nie pokazywałem bo w naszych sklepach już go nie widzę. Chyba że coś przegapiłem. Masz rację, ale na szopiach i aliexpresach jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) ... Edytowane 8 Listopada 2022 przez MIRO Podwójny wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 53 minuty temu, zaruk napisał: Uchylisz rąbka? Bo to 5 mm sam daję radę, ale to jest przecież promień. Myślałem że na zdjęciu cyrkla widać, trzeba zetrzeć część tego czarnego plastiku po stronie zewnętrznej aby zmniejszyć jego odległość od mocowania ostrza. Jak spojrzysz na swój i na zdjęcie powyżej zobaczysz o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 Już rozumiem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 W dniu 8.11.2022 o 20:30, radziu_82 napisał: jaką średnice dziurki wybija dziurkacz biurowy? wiem, ze temat stary, ale dopisze ( juz chyba nawet gdzies pisalem ) jest cos takiego, jak dziurkacz krawedziowy do serwetek i roznych dupereli. A tam, zaleznie od wzoru kolka koleczka i... motylki albo inne zwierzaki. Kupione w hurtowni art. pismienniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi